• U bent ingelogd als:

Nederlaag met perspectief voor VVZ ’49

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Bron VVZ ’49 – 29-01-2017, door Henk van der Pol

De eerste thuiswedstrijd na de winterstop ging verloren. Een vooraf ingecalculeerd verlies, want het Veenendaalse De Merino’s was zoals verwacht een maatje te groot. Maar ondanks de nederlaag was met name de wijze waarop de eerste helft werd afgewerkt voorde toekomst vertrouwenwekkend.

En weer een andere trainer.

Ook dit seizoen is het onrustig op het trainersvlak. Trainer Simon Ouaali toonde weinig ruggengraat en gooide, samen met assistent Marco Elders, direct na de winterstop de handdoek. Zo ook Ismail Sardi, die nu zijn gele kaarten bij Magreb binnen gaat halen.

En dus werd Henk van Asch weer van stal gehaald. Met Tom Gesgarz als assistent zal hij het tij moeten keren. Binnenkort zal hij dat ook kunnen doen met “verloren zoon” Rick de Koning, die na een afwezigheid van 6 jaar binnenkort weer te bewonderen zal zijn.

Prima eerste helft met herkenbaar voetbal.

Van Asch liet zijn mannen gelijk herkenbaar voetballen. Met een 4-3-3 opstelling, na 3 oefenwedstrijden nu alweer voor de 4e keer eenzelfde opstelling en tactiek gaf hij VVZ’49 gelijk weer het vertrouwen en het elan terug wat maanden gemist werd. En dat zonder Rinus Michels award……

Qua opstelling moest er wel wat geïmproviseerd worden. Benny Honing geschorst, Luca Bade en Stijn Waals geblesseerd en Joël Bade is op reis naar verre oorden. Waarmee Ruben de Goede weer van stal werd gehaald en gelijk liet zien nog steeds van waarde te zijn. Maar het meest opmerkelijk was de basisplaats voor de 18-jarige A-junior Daan van der Vliet die een puike pot onder de lat liet zien. Het zoveelste product van de VVZ ’49 Jeugd Academy.

Qua voetbal was het dus alleraardigst een ook qua scoren. De 1-0 rust stand kwam tot stand na een schitterende aanval over rechts. Tristan Wallet stuurde Harry Hamstra diep, die in de 16 de keeper van de gasten kansloos liet. Een op dat moment niet eens onverdiende voorsprong aangezien er wat prima kansen van VVZ-zijde te zien waren geweest. Ook van De Merino’s, maar slordigheid van hun zijde was er de reden voor dat met voorsprong gerust kon worden.

Na rust een herhaling van de heenwedstrijd.

Net als destijds in Veenendaal ging het in Soest ook net zo mis. Toen voor bij rust en met lege handen na afloop. Nu net zo. Toen terecht. Nu ook. Alleen toch met een groot verschil. Toen was het in de tweede helft huilen met de pet op. Nu hadden de gasten de hulp van de scheidsrechter nodig. Rik Sterkenburg draaide weg bij een schot op goal en kreeg heel ongelukkig de bal op zijn elleboog. Penalty!! Doodzonde, want is er sprake van opzet als je wegdraait bij een schot??? Volgens de scheids wel en die gaat erover. En zo konden vlak voor tijd de winstpunten in de Veenendaalse tas. Jammer, een puntje was welkom geweest.

Dat moet er dan volgende week maar van komen als we op bezoek gaan bij JSV in Nieuwegein. De rode lantaarnploeg die na een flitsende start ( 6 uit 2) uit de resterende 12 wedstrijden maar 1 keer wist te winnen. Gezien het spel van de eerste helft moet de eerste competitie winstpartij van 2017 behaald kunnen worden.

 

Opstelling VVZ’49

Daan van der Vliet,

Sergio Kok (46’ Tom Gesgarz),  Jordi Verheijen, Ruben de Goede, Rik Sterkenburg,

Hidde Reitsma, Sven Kolle, Jefta van den Broek,

Tristan Wallet, Saddy de Koning (63’ Mo Messaoud), Harry Hamstra ( 68’ Joey Kam)

 

Scheidsrechter: D. Vriesenga

 

Scoreverloop:

20’              1-0     Harry Epskamp

47’              1-1     Mikula Ristic

76’              1-2     Joop de Bruijn

 

Toeschouwers: 125