• U bent ingelogd als:

Nederlaag met bijsmaak

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Op een nat en winderig sportpark “De Biezen” in Dongen was goed voetbal nauwelijks mogelijk. Op het spekgladde zompige natuurgras veld in combinatie met de straffe wind viel het voor beide teams niet mee een goede voetbal pot op de mat te leggen. In een wedstrijd waar de bal maar moeizaam binnen de lijnen gehouden kon worden was het Hercules dat het eerste kwartier het meeste balbezit had zonder dat het tot echt uitgespeelde kansen kwam. Ook bij Dongen wilde de aanvalsopzet zelden lukken. De ploeg van trainer, Ron Immers moest het hebben van corners en hoopte dat een kopbal een keer goed zou vallen. Kortom,  het niveau van de wedstrijd was 3edivisie onwaardig.

In de eerste helft viel slechts één grote kans te noteren toen een voorzet van Dongen door het strafschopgebied heen schoot en één van de Dongen aanvallers vrij kon inschieten, echter doelman , Fons Mulder pareerde de bal uitstekend. Ook arbiter Ritmeester had zijn dag niet want de door hem toegepaste “Bas Nijhuis”-stijl was volstrekt ongeschikt voor de omstandigheden waaronder gespeeld diende te worden.  Mannelijk voetbal is prima maar opzichtige overtredingen niet af fluiten leidt louter tot irritatie binnen en buiten de lijnen.

De rust werd in gegaan met een 0 – 0 stand. Na rust kwam Hercules iets beter in het spel, er werd beter gecombineerd echter de eindpass was toch steeds te onnauwkeurig om tot een doelrijpe kans te komen. Vervolgens was het Dongen dat in 57e minuut gelukkig op voorsprong kwam. Een als voorzet bedoelde trap van Dongen aanvaller, Remco Koenen belandde – gedragen door de wind – in de uiterste hoek achter de kansloze Fons Mulder.  Een doelpunt dat nooit tot stand had mogen komen als arbiter Ritmeester het hard onderuit “schoffelen” van Nathan Bijl in het strafschop gebied waardoor hij de bal niet kon verwerken,  gewoon had afgefloten. Een schoolvoorbeeld van een opzichtige overtreding die door “vriend en vijand” werd waargenomen, maar voor Hercules helaas niet door de  ”scheids” van dienst.  Een cruciale fout die uiteindelijk wedstrijd bepalend is en Hercules de das om doet. Bovendien  wordt trainer, Eric Speelziek op het verkeerde been gezet als de assistent scheidsrechter zijn vlag op steekt en Speelziek denkt dat hij de arbiter op de op Nathan Bijl gemaakte overtreding wijst. Echter, niets is minder waar als deze “held achter de dijk” de arbiter erop wijst dat Speelziek commentaar op de leiding heeft. Gevolg: Eric Speelziek wordt uit de dug out achter de afrastering gestuurd.

Hercules wisselt vervolgens aanvallend en zet Dongen verder onder druk. Verder dan een goed schot van Gilbrano Plet en een bijna doorbraak van Kevin Ligtermoet komt Hercules niet. Dongen laat verder niets zien maar trekt de zege in de 89e-ste minuut naar zich toe als de 3 mans Hercules achterhoede bij een voorzet geklopt wordt en de 2 – 0 op het scorebord wordt gezet.

Een resultaat wordt Hercules door de neus geboord waar het zelf ook niet goed speelde. Jammer,  zeker tegen de achtergrond van de uitslagen van de concurrenten.  Komende zondag ontvangt Hercules HSC’21, weer een belangrijke wedstrijd en een mooie gelegenheid voor sportieve revanche.