• U bent ingelogd als:

Nabeschouwing 6 mei – Come on you purple boys!

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Dames en heren, jongens en meisjes, om maar even met de deur in huis te vallen: Ons eerste is kampioen! Come on you purple boys! En dit alles met dank aan de reservebank, zoals het AD meer dan terecht kopte boven zijn artikel.

Het was namelijk niemand minder dan penningmeester De Knik die het deed uit een corner van Caspar van der Woude. Subtiel gleed de bal van het voorhoofd, zo het netje in, waarop De Kaak op Noord ontplofte. Bier vloeide vervolgens uiteraard rijkelijk, pas om 7 uur werd er gedoucht, en naar verluidt weet geen enkele selectiespeler meer hoe hij is thuisgekomen. Dat is natuurlijk klasse. Wat een prachtige dag, en wat mogen we ons als club toch in de handen wrijven dat beide Vlaggenschepen kampioen zijn geworden. Speciale melding hierin overigens voor Cats en Seb, zij werden gewoon kampioen met allebei.

Om 12.30 waren het overigens de dames van het eerste die vonden dat zij de heren maar even het goede voorbeeld moesten geven. Dames 1 werd namelijk op bijzonder overtuigende wijze kampioen in de tweede periode. Gefeliciteerd! Rijnvogels kreeg met 4-0 op de billetjes, voor hen extra zuur omdat ze hiermee definitief geen kampioen meer konden worden, maar ach. Aan het einde van de wedstrijd pakte Gimmie nog even geel, wat de jubelstemming nog even extra aanzwengelde: nog een extra kannetje op Super Saturday! Hopelijk is de kater volgende week weg, dan komt namelijk Oranje Nassau uit Groningen naar Olympos.

Ook de mannen van het tweede wisten zich, al vroeg op de ochtend, te garanderen van enkele heerlijke kannetjes. Want eerlijk is eerlijk, na een 5-0 winstpartij smaken die goudgele rakkers toch net even wat lekkerder. Vooral de prachtige combinatie Dylan-Lucas-Dylan moet even benoemd worden, eerst- en tevens laatstgenoemde wist de bal na dit hoogstandje prachtig in de kruising te stiften. Dat moet vertrouwen geven richting de nacompetitie!

Dames 2 had een redelijke dag, de dames wisten voor het eerst in lange tijd weer 3 keer te scoren. Helaas lukte het de tegenstander en tevens kersvers kampioen 5 keer. Opzich geen heel slecht resultaat dus, maar iedereen zal toch blij zijn dat ze zomerstop nu dan echt begonnen is en de dames rust wordt gegund om alle geblesseerde ledematen te laten herstellen. Zoals ik al zei, volgend jaar gewoon weer lachend kampioen.

Heren 3, ook wel bekend als Team Arnhem, was heerlijk op dreef. Iedereen weet dat alleen de echt grote teams kunnen winnen met 8-1, deze status hebben de mannen dus andermaal onderstreept. Ruben van Cooten, u raadt het al, afkomstig uit Arnhem, was nu ook figuurlijk de grote man met, houdt u vast, 4 goals en 3 assists! Lang niet gek, want zo eindigen de mannen in het linkerrijtje. Als ze volgend jaar de boel achterin nog wat beter kunnen dichttimmeren strijden ze gewoon mee om het kampioenschap!

Bij Dames 5 was iedereen rond het middaguur al lam. Dit natuurlijk door de prachtige 4-0 overwinning die al om kwart over 11 een feit was. Zo werd een directe concurrent toch redelijk eenvoudig weer naar huis gebonjourd. Helaas wist ook ‘t Gooi te winnen, waardoor de dames nipt naast een podiumplekje grijpen. Niks aan te doen helaas!

Heren 7 was lekker op dreef tegen Montfoort. Na een rampzalige openingsfase (na 20 minuten stond het 0-2, red.) gingen de mannen met een voorsprong de kleedkamer in (3-2, red.). In de rust wisten oefenmeesters, ja welke eigenlijk, de boel nog eens extra op scherp te zetten, wat resulteerde in eindstand 5-2 die na een klein uurtje op het scorebord stond. In verband met personeelsgebrek mocht afzwaaiend trainingslid Jesse van Oostrum meedoen, hij wist zich gelijk de gevierde man met 3 assists. Zo zie je maar dat bij spelers die bij HC&FC Victoria zijn opgeleid altijd iets extra’s kunnen brengen.

Dames 7 wist, ondanks enorm veel zelfvertrouwen in aanloop naar de wedstrijd, de drie punten niet over de streep te trekken. De dames moesten zelfs het heilige aantal van 7 tegentreffers incasseren. Daar stonden dan wel 3 doelpunten tegenover. Aan iedereen die de dames nog een laatste keer wil zien vlammen op Olympos, wees daarbij op 20 mei om 12:30. Dat wordt gegarandeerd een mooi feestje!

Tot slot dan Heren 10, zij mochten de smaak van overwinningsbier weer eens proeven na een fraaie 7-2 tegen hekkensluiter Delta. Hiermee hebben de mannen hoogstwaarschijnlijk hun 12e plek in de ranglijst geclaimd, en dat moet toch best goed voelen. Volgende week staat het slotakkoord tegen VSC 14 op het programma, alwaar een aantal voormalig Ody-coryfeeën speelt (ik noem een Bijenhof, een Kinkey Slidner, een Van Vugt). Ondergetekende kijkt er in ieder geval naar vooruit!

Tot in de late uurtjes was het onrustig op Olympos, zeker toen de teams van buitenaf ook naar de Uithof waren gekomen om het kampioensfeest mee te vieren. Zij hadden overigens op Heren 5 na allemaal verloren. Verdriet werd gelukkig snel weggedronken en misschien later zelfs weggekotst, wie zal het zeggen… Afsluitend, een legendarische Ody-dag!