• U bent ingelogd als:

Na twee nederlagen weer winst voor Valleivogels

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Valleivogels wist zich na twee nederlagen op rij weer te herpakken en slachtoffer Blauw Geel ’55 werd met 1-4 verslagen. Op sportpark De Peppelensteeg te Ede zorgde Jos van Leeuwen met een fantastische treffer voor de voorsprong. Even daarvoor had Michael Beekhuizen verzuimd om vanaf elf meter de thuisploeg op voorsprong te zetten. Nog voor rust wist Jeroen Berkhof de stand gelijk te trekken, maar via doelpunten van Jimmy de Greef en Friso Drewes stond er een 1-3 ruststand op het scorebord. Na de theepauze maakte Jimmy de Greef het kwartet vol: 1-4.

Beide trainers moesten hun elftal aanpassen ten opzichte van de wedstrijd van zaterdag 6 april 2019. David Wagensveld kon geen beroep doen om Simon Kooistra. Oefenmeester Rob van den Broek had geen beschikking over zijn aanvoerder Rémon Liefting die vorige week zijn pols brak en volgende week geopereerd moet worden. Jelle Staal startte op de reservebank.  Nick Engelen, Jos van Leeuwen en Joshua Akerina keerden weer terug in de basis.

Beide ploegen hebben de punten hard nodig. Blauw Geel ’55 om de gevarenzone te verlaten en Valleivogels om de aansluiting te houden met de top van de tweede klasse G. In het eerste kwartier leken de gastheren die meer te beseffen dan de bezoekers en begonnen scherp aan de wedstrijd. In de 8e minuut kregen de Edenaren zelfs een strafschop na de overtreding van Corwin Broekhuizen op Omar Ouaali. Michael Beekhuizen plaatste zich achter de bal, maar doelman Sven Hardeman wist met een katachtige reflex de bal uit zijn doel te houden. In de rebound gooide hij zich met gevaar voor eigen leven voor de bal en wist zo zijn doel schoon te houden. Het was de derde strafschop die Hardeman wist te keren.

De openingstreffer viel zes minuten later aan de andere kant. Jimmy de Greef bracht de bal bij Jos  van Leeuwen die met een bijzonder mooi schot doelman Michel van Beek kansloos liet: 0-1.
Nadat Jimmy de Greef zijn kopbal in de handen van Van Beek zag belandden, ging de thuisploeg op jacht naar de gelijkmaker. Kamal Bendadi had deze in  de 23e minuut op zijn schoen, maar zijn boogbal was geen probleem voor de goedkeepende Hardeman. De gelijkmaker kwam er wel en dat gebeurde in de 26e minuut. Jeroen Berkhof kon de bal aannemen en wegdraaien bij zijn directe tegenstander. Het schot viel tussen de twee palen: 1-1.

Een mooie aanval via Omar Ouaali, Michael Beekhuizen en Marcel van Bruksvoort leverde een hoekschop op. De hoekschop, genomen door Beekhuizen, werd door Berkhof in de handen van de Valleivogels-goallie gekopt. De formatie uit Scherpenzeel vond het nu wel genoeg en nam de regie weer in handen. De vrije trap van Patrick van de Berkt werd met een hakje verlengd door Friso Drewes. De bal vloog via een speler van Blauw Geel ’55 tegen de paal. Zes minuten voor het rustsignaal strafte Jimmy de Greef een grote fout in de verdediging vakkundig af: 1-2.
In het eerste bedrijf moest Sven Hardeman nog handelend optreden op de inzet van Michael Beekhuizen terwijl in de blessuretijd de marge door Valleivogels naar twee getild werd. Jos van Leeuwen gaf de bal voor op Friso Drewes die de bal hard tegen de touwen schoot: 1-3.

Blauw Geel ’55 kwam als makke schapen uit de kleedkamer voor de tweede helft en in de 64e minuut maakte Jimmy de Greef op aangeven van Jos van Leeuwen zijn tweede doelpunt van de middag: 1-4.
Drie minuten later werd het allemaal nog erger voor de formatie uit Ede en ontving Jos Bolks zijn tweede gele kaart van de middag en moest dus voortijdig het veld verlaten. Met nog iets meer als een kwartier te spelen kwam Stefan van den Brink voor Corwin Broekhuizen. Bij de thuisploeg kwam een dubbele wissel. Jorino Kleijn en Arvin van Beek kwamen voor Richard Meurs en Kamal Bendadi. Ook moet Jelle Staal nog minuten maken. Hij kwam voor Remco van de Fliert. In de slotfase kreeg Blauw Geel ’55 nog twee mogelijkheden. Arvin van Beek bereikte Jorino Kleijn, maar zijn inzet werd een prooi voor Hardeman. De rebound door Ouaali werd door Stefan van den Brink van de lijn gehaald. In de voorlaatste minuut was het weer Hardeman die nu de inzet van Arvin van Beek keerde. Marcel van Bruksvoort ontving nog de gele kaart nadat hij machteloos het shirt van de snelle Stefan van den Brink bijna uittrok. Verder gebeurde er niets meer en boekte Valleivogels een verdiende overwinning.

Zaterdag 20 april 2019 kunnen de toeschouwers op sportpark De Bree-West genieten van een echte topper. De nummers drie en vier, AVW ’66 en Valleivogels, zullen in Scherpenzeel om de punten gaan strijden. Scheidsrechter is de heer M. de Boer en de wedstrijd begint om 14:30 uur.

Geef een reactie