• U bent ingelogd als:

Na overwinning bij VSC neemt Lopik koppositie over van DVSU

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

30-4-2016 VSC – Lopik

Het Utrechtse DVSU had een wedstrijd meer gespeeld en was deze speelronde vrij, zodat alle ploegen na vandaag een gelijk aantal wedstrijden hadden gespeeld. Trainer Bertus van Schaik van Lopik had zijn spelers een duidelijke opdracht meegegeven, winnen! Deze missie werd volbracht want Lopik won deze voorlaatste uitwedstrijd verdiend met 1-3.

Lopik zocht na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Van Gelder direct de aanval en Dick de Knikker scoorde al na een minuut spelen. Het doelpunt werd echter afgekeurd door buitenspel. Al snel bleek dat Lopik voetballend niet veel te vrezen zou hebben van VSC maar de thuisploeg streed voor iedere bal en maakte het Lopik moeilijk in hun spel te komen. Nadat Lopik een aantal gecreëerde kansen niet wist te benutten was het VSC die na 27 minuten spelen verrassend op voorsprong kwam. Uit een counter werd keeper Joey Broekhuizen in tweede instantie toch geklopt. Lopik toonde veerkracht en kwam na twee minuten al weer langszij, uit een corner van Tom Grootendorst wist Jacco Borst de bal in de touwen te koppen. De spanning van een eventueel kampioenschap was bij Lopik uiteraard aanwezig en vertaalde zich door enige onzuiverheden in het spel en afwerking. Een inzet van Jonathan Werrie trof de lat en op slag van rust volgde een scrimmage op de doellijn van VSC maar werd de bal niet over de lijn gewerkt, waardoor de ploegen met een 1-1 ruststand de kleedkamers opzochten. In de tweede helft ontpopte Bas Landman zich als de redder voor Lopik. In de 53e minuut werd de bal na een prima combinatie vanaf de linkerflank voor getrokken en was het Landman die de bevrijdende 1-2 binnenschoot. In de 65e minuut scoorde Landman wel een heel bijzonder fraaie goal. Een lage vrije trap van Grootendorst werd met souplesse door Landman met de hakbal verlengd en verraste daarmee de keeper van VSC, 1-3! Met deze stand was Lopik uiteraard erg gelukkig en deze bleef tot het einde van de wedstrijd op het scorebord staan. Medetitelkandidaat Hercules wist ook drie punten bij te schrijven door een overwinning op VVJ, hierdoor blijft het tot de laatste speeldag (zaterdag 7 mei) uiterst spannend in de 4e klasse F. Met nog één wedstrijd voor de boeg staat Lopik één punt voor op Hercules en twee punten voor op DVSU. Hierdoor hebben alle drie de ploegen nog kans op het kampioenschap. Wanneer Lopik voor het eigen publiek tegen VIOD uit Tienhoven de laatste wedstrijd weet te winnen is het kampioenschap en de promotie naar de felbegeerde 3e klasse echter een feit. De ploeg uit Tienhoven mag echter niet onderschat worden en steekt in goede vorm, de laatste drie wedstrijden werden namelijk allemaal winnend afgesloten! De wedstrijd tegen VIOD begint op 7 mei om 14:30 uur.

Opstelling Lopik: Joey Broekhuizen, Jacco Borst, Mark Broekhuizen (81e Jordy van den Berg), Matrix Tuls, Tom Grootendorst (69e Robbin de Vos), Tony Haars, Floor Manschot, Jonathan Werrie, Bas Landman, Ardy de Wit, Dick de Knikker.