• U bent ingelogd als:

Na derde overwinning bekert Lopik uiteraard een ronde verder.

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

De eerste bekerronde is Lopik ongeschonden doorgekomen en de ploeg van Bertus van Schaik kan uitzien naar een volgende, vaak interessante, tegenstander.

Op 20 augustus 2016 kwam Brederodes (zondag)op bezoek in Lopik. Deze wedstrijd werd met een   5-0 overwinning afgesloten. Doelpuntenmakers waren Ardy de Wit 2x, Robbin de Vos, Jacco Borst en de voor de nieuwkomer Hakim Taounza.

Op woensdag 24 augustus 2016 kwam 3e klasser Vreeswijk op bezoek in Lopik. Na een goede en frisse start kwam Lopik toch op achterstand. Een vrije trap op de rand van het strafschopgebied vloog er strak in! Lopik toonde veerkracht en boog in de 2e helft de opgelopen achterstand door doelpunten van Robbin de Vos en Jacco Borst weer om maar een 2-1 overwinning.

De laatste bekerwedstrijd van de eerste ronde was een uitwedstrijd tegen Vianen. Deze ploeg is geen schimp meer van de ploeg van vorig jaar en heeft een aantal versterkingen binnen gehaald. Vianen keek de kat uit de boom en speelde zeer compact achterin. Lopik speelde keurig combinatiespel en had moeite om een deuk in de verdedigingsmuur van Vianen te schieten. Door te slappe inzetten werden de spaarzame kansen niet verzilverd en hield Vianen Lopik van het scoren af. Vianen loerde op een snelle counter en had hiermee in de 30e minuut succes, 1-0. Vijf minuten daarna zag Floor Manschot zijn schot tegen de paal belanden en kort daarna volgde alweer een prima combinatie van Lopik en werd de strak teruggetrokken voorzet van Jordy van den Berg wel doeltreffend afgerond door Jonathan Werrie, 1-1. Net voor rust leverde een vlot lopende combinatie van Lopik helaas geen doelpunt op. Ook kon Ardy de Wit de attent opgepikte foutieve terugspeelbal van een verdediger van Vianen niet afmaken en zag zijn inzet naast het doel verdwijnen. Toch kwam Lopik op slag van rust op voorsprong. De prima spelende Bas Landman werd gevloerd in het strafschopgebied en de scheidsrechter kon niet ander dan een penalty toewijzen aan de bezoekers. Jacco Borst schoot deze strafschop beheerst binnen en Lopik ging rusten met een 1-2 voorsprong. Door deze stand moest Vianen uiteraard wat meer forceren en volgde er een meer open tweede helft. De ploeg van Lopik legde prima combinatie op het veld maar verzuimde de veelvuldig gecreëerde kansen af te maken waardoor een grotere score uitbleef. In de 60e minuut kapte Robbin de Vos de bal naar zijn rechterbeen en krulde de bal daarna beheerst langs de doelman van Vianen, dit betekende de uiteindelijke eindstand van 1-3. Vianen zal, wanneer de nieuwe spelers wat meer op elkaar zijn ingespeeld , waarschijnlijk een veel beter seizoen gaan draaien dan vorig jaar en Lopik gaat zeer verdiend een ronde verder in de beker!

Volgende week start Lopik de nieuwe uitdaging van het spelen in de 3e klasse met een uitwedstrijd tegen Focus uit Culemborg. Deze wedstrijd start om 14:30 uur.