• U bent ingelogd als:

Muntje valt de verkeerde kant op voor Roda’46

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Roda’46 Zat1 en AFC Amsterdam maakten er zaterdag een aantrekkelijke wedstrijd van. De hardwerkende Roda-spelers toonden zich gelijkwaardig aan de Amsterdamse koplopers. Lang leek de wedstrijd op een terecht gelijkspel af te gaan, maar tien minuten voor het einde scoorden de bezoekers, en bleef Roda achter met een kater, 0-1.

Roda ging uitstekend van start. De eerste vijf minuten van het duel waren de Leusdenaren liefst vier keer dicht bij een treffer. Vooral rechtsbuiten Jaimy Wilken had een wervelend begin. Na de goede openingsfase bleef Roda gedurende een minuut of twintig de bovenliggende partij. Echt gevaarlijk kon de thuisclub in die fase niet meer worden.

Halverwege de eerste helft nam AFC het initiatief over. De Amsterdammers creëerden een licht overwicht. Overigens konden de bezoekers ook weinig gevaar stichten.

Na de pauze ontspon zich een open wedstrijd, waarin beide ploegen heel aardig voetbalden. De beide verdedigingen toonden zich oppermachtig, waardoor er weinig kansen te noteren waren. Toch verveelden de toeschouwers zich geen moment. De ontmoeting was het aanzien meer dan waard.

Net toen iedereen er vrede mee had dat er niet meer gescoord viel het muntje voor Roda toch nog de verkeerde kant op. Na wat twijfel in de Leusdense defensie wist AFC toch nog een doelpunt te produceren. De koploper won daardoor met 0-1, waar een gelijkspel meer volgens de veldverhouding zou zijn geweest.