• U bent ingelogd als:

MSV ’19 sluit af met overwinning.

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

In de laatste wedstrijd van het seizoen was er niet veel meer belang voor MSV’19 dan de sportieve plicht. In de ontmoeting met het Amersfoortse VVZA stond er daarentegen voor de thuisclub uit de zeeheldenbuurt nog een plekje in de nacompetitie op het spel.

Reeds in de derde minuut was er de eerste kans voor MSV’19 toen een vrije trap van Timo Bakker nog maar net door de Amersfoortse doelman tot corner kon worden verwerkt, een luttele drie minuten later gevolgd door een enorme kans voor de thuisclub, VVZA, met ditmaal de Montfoortse goalie, Wesley Oostrom, als betrouwbare sluitpost.

 

Ook al in het begin van de wedstrijd moest MSV-spits Jort van Geffen een gele kaart incasseren voor commentaar op de leiding van de scheidsrechter van dienst.

Een schot van VVZA-er Ouwerkerk werd door Wesley Oostrom stijlvol uit de bovenhoek getikt.

Halverwege de eerste helft was er een razendsnelle uitval van MSV’19, waarbij Robin Stokman de bal kon voorzetten op Jort van Geffen, maar de Montfoortse goaltjes-getter net geen ruimte genoeg kreeg om vanuit de draai een voorsprong op het bord te zetten.

Weinige minuten later was er een kans voor de thuisclub, maar vond VVZA-er Rubrech een attente doelman Oostrom op zijn weg naar glorie.

In de eerste helft waren er nog wat opeenvolgende mogelijkheden heen en weer, maar werd er niet gescoord, zodat de rust werd bereikt met de beginstand: 0-0.

Direct na de spelhervatting kreeg MSV’19 een vrije trap toegekend en ontfermde specialist Timo Bakker zich over de klus. Met een bekeken boogje omspeelde Bakker het opgebouwde VVZA-muurtje en gaf VVZA-doelman Hensen het nakijken: 0-1.

De thuisclub, die volle winst nodig had om de nacompetitie te bereiken, gaf vervolgens vol gas op de aanval, wat vervolgens voor kansen voor MSV’19 leidde, omdat men noodgedwongen verdedigend het een en ander moest loslaten. Een aantal mogelijkheden op rij waren echter onvoldoende om de stand te veranderen.

VVZA-speler Rubrech miste opzichtig een kans voor open doel, waarna in een volgende situatie de bal van de lijn kon worden getrapt door MSV-verdediger Jesper Kolfschoten. Eventjes later bezweek MSV’19 alsnog onder de druk van de thuisclub. Via een corner werd de bal achter MSV-goalie Oostrom gekopt en stond het 1-1.

Met nog een vol kwartier te spelen ging de wedstrijd pas echt los en ontstond een vermakelijk schouwspel, waarbij de ontstane spanning het publiek van de thuisclub af en toe te veel werd en men veelvuldig de scheidsrechter probeerde te beïnvloeden en met woord, gebaar en daad de MSV-assistent scheidsrechter trachtten te intimideren.

Zoals zo vaak (gelukkig maar) werkte dit averechts.

Met een prima actie en dito voorzet bereikte spits Jort van Geffen teamgenoot Wouter Scholman, die vervolgens doelman Hensen van VVZA kansloos liet. Opnieuw een voorsprong voor MSV’19.

Nadat vervolgens Wouter Scholman werd gewisseld voor Daan van der Poll, speler van het elftal onder-19, die een prima indruk achterliet met zijn invalbeurt, kon één minuut voor het verstrijken van de officiële speeltijd thuisclub VVZA de gelijkmaker binnenschieten: 2-2, waarmee de wedstrijd gespeeld leek.

De scheidsrechter van dienst liet vervolgens echter nog zo’n tien minuten doorspelen, waarbij de spanning in de wedstrijd weer hoog opliep, maar uiteindelijk MSV’19 het meest kon profiteren met een score van Jort van Geffen: 3-2.

Een einduitslag waarmee de spelers en begeleiding van thuisclub VVZA de zo gewenste nacompetitie-plek in mist zagen vergaan, maar dit gelaten konden accepteren, maar waarbij het thuispubliek van de zeeheldenbuurtvereniging maar zeer moeizaam en onsportief konden omgaan.

Door het resultaat stijgt MSV’19 nog één plaatsje op de ranglijst en eindigt het als zevende en is Zwaluwen-Utrecht’11 de profiterende derde partij met een plekje in de nacompetitie.

Voor MSV’19 zit het seizoen erop en kan men beginnen met de aanleg van de nieuwe kunstgrasvelden.