• U bent ingelogd als:

Morgen is het zover…

Geplaatst in Aankondiging/Voorbeschouwing

De kop betreft natuurlijk dé wedstrijd van zaterdag 1 tegen Geinoord…
Zaterdagmiddag om 17.00 uur is het zover. De inmiddels zoveelste ‘derby van Nieuwegein’ van de laatste jaren. JSV treedt thuis aan tegen stadsgenoot Geinoord.Voorheen was de derby van Nieuwegein een niet gebruikelijke wedstrijd. Geinoord was de club die jarenlang hoger speelde dan JSV. Maar Geinoord degradeerde uit de hoofdklasse en JSV klom langzaam maar zeker omhoog. Ineens, enkele seizoenen geleden, was het zover, beide clubs zaten in dezelfde eerste klasse. Sindsdien betwisten beide clubs elkaar ‘het kampioenschap van Nieuwegein’. Op één seizoen na toen Geinoord plots een klasse lager speelde. Maar één seizoen verder was Geinoord terug en dus ook de ‘derby’. En, zoals dat eigenlijk een beetje hoort, soms wint de één en dan weer de ander.

Voor de editie van komend weekend staat op de website, die weer gekoppeld staat aan het KNVB voetbalprogramma, speelt Geinoord thuis. Maar… dat is niet zo. Immers, in de eerste seizoenshelft was de wedstrijd omgedraaid omdat bij JSV het kunstgrasveld werd aangelegd. De wedstrijd is toen dus ‘omgedraaid’. Geinoord won de beladen wedstrijd op 15 oktober 2016 met 3-1.

Beide clubs hebben het dit seizoen moeilijk. JSV meer nog dan ‘de buren uit Zuid’. JSV staat op een directe degradatieplaats en heeft een gat te overbruggen met Roda ’46 van vier punten om terecht te komen op een plaats die recht geeft op het spelen van promotie/degradatiewedstrijden. Geinoord staat vierde van onderen en ook die plaats betekent dat er om promotie/degradatie gespeeld moet worden als dat in de eindstand nog zo is. Geinoord heeft ‘maar’ een gaatje van één punt te overbruggen naar de plek die handhaving betekent. Beide clubs hebben de punten dus kei- en keihard nodig.

Spektakel gegarandeerd dus, want JSV heeft niets aan een nederlaag of gelijkspel. Om 17.00 uur is derhalve iedereen welkom op sportpark Galecop om JSV aan te moedigen om Geinoord te kloppen.