• U bent ingelogd als:

Mooie overwinning van Eemdijk tegen DOVO

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Na de krappe 4-3 thuisoverwinning tegen ASV Dronten heeft Eemdijk ook de 2e wedstrijd van de competitie weten te winnen. In Veenendaal werd heel knap met 0-1 gewonnen van DOVO. Jasper Bolland bleek met zijn doelpunt in de eerste helft uiteindelijk de matchwinner.

Ten opzichte van de eerste competitiewedstrijd had trainer Ulrich Landvreugd twee wijzigingen in zijn basisformatie aangebracht. De broers Wouter en Klaas Bout begonnen in de basis ten faveure van Rogier Gilkes en Niels de Jong.

Op een warm Sportpark Panhuis begon Eemdijk wat weifelend aan de wedstrijd. DOVO wilde de uitploeg vroeg vastzetten en daar kwam Eemdijk voetballend lastig onderuit. Echte kansen leverde dit echter niet op voor DOVO. Na ruim een kwartier kwam Eemdijk onder de druk van DOVO uit. Aanvallend probeerde Eemdijk ook wat te laten zien, maar buiten een schotje van Argjend Selimi waren er niet veel mogelijkheden voor Eemdijk. De 0-1 in de 30e minuut kwam dan ook wel een beetje uit de lucht vallen. Een inworp van Wouter Bout kwam via het hoofd van Fouad Bellarbi voor de voeten van Jasper Bolland. De aanvallende middenvelder zag de bal over het hoofd van Adil Mahdadi stuiteren en nam hem vanaf een meter of 25 vol op zijn pantoffel. Keeper Bohdi Prinsen dook nog wel wanhopig naar de bal, maar hoorde hem slechts als een granaat in de bovenhoek ploffen.

In de tweede helft ging DOVO nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. In die zoektocht stuitte men echter keer op keer op het verdedigende blok van Eemdijk. De middenvelders Daniel de Haan en Sjohn van Gulik liepen zich het snot voor de ogen en de defensie onder leiding van Jan Pieter Hartog was niet van plan een balletje langs hen heen te laten komen. Indien er dan toch een keer een voorzet kwam, dan was deze altijd een prooi voor de grijpgrage armen van Gerben Ruizendaal.

Doordat Eemdijk van DOVO ruimte kreeg was er in de 53e minuut een riante mogelijkheid om de voorsprong te verdubbelen. Na een lange aanval gaf Klaas Bout een voorzet op de vrijstaande Argjend Selimi. Vrij voor het doel trof Selimi echter Bas Mooij, die de bal van de lijn wist te halen. De rebound werd door Selimi over geschoten.

DOVO bleef zoeken naar de gelijkmaker, maar het was veelzeggend dat pas halverwege de tweede helft het eerste echte schot op doel van Gerben Ruizendaal kwam. De Eemdijk keeper had een goede redding in huis op het schot van invaller Leon Toonen.

Met veel inzet, passie en teamgeest verdedigde Eemdijk de voorsprong in het restant van de wedstrijd, al had men nog wel geluk toen Adil Mahdadi in blessuretijd vanuit een corner op de lat schoot.

Volgende week speelt Eemdijk weer thuis. Tegenstander is dan medekoploper Staphorst. Aanvang van de wedstrijd is om 14.30 uur. Tevens is aanstaande zaterdag de eerste open dag van Eemdijk. Zie de website voor het programma van de open dag.