• U bent ingelogd als:

Mooi verjaardagskado voor trainer Kevin Reinhard

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Op de training was Domenique Pellegrom geblesseerd geraakt; afwezig was Remco Helms ivm skivakantie. Op het middenveld werd Guido Burkstra ingezet.  Heukelum was zeer defensief ingesteld; zelfs met 5 verdedigers om de roulerende Delta Sports spitsen op te kunnen vangen. Het spel oogde rommelig,onrustig. In de 21 ste min. werd Harmen van Genderen ongeoorloofd afgestopt; geel voor zijn belager. Stefan Dijs ging klaarleggen voor zijn specialiteit, maar geen resultaat.

Thymen Doeleman speelde Timon van Genderen aan; de bal ging over zijn tegenstander en de afronding was rakelings naast. Een pass van Guido op Thymen, die via een Heukelums been tot corner werd gewerkt. Uit de corner kwam de bal bij Berend Bram Heinen, die met een volley hoog over schoot. 

In de rust gaf trainer Kevin Reinhard aan, dat hij tevreden was; t is een bedroevend veld, maar daar verander je niets aan. We moeten de controle houden en onze kans afwachten. 

Delta Sports trok direct ten aanval. Lennart Dubbeldam werd afgevlagd voor buitenspel. Dat was discutabel, want hij kwam achter zijn man vandaan.

Lennard van de Brink passte diagonaal op Dyon Siebelink, die zette voor, maar de Heukelumse keeper kon de bal voor Lennart Dubbeldam wegplukken.

Stefan Dijs nam weer een corner; Lennard van de Brink kon vanaf 5 meter inkoppen- via de grond en de bal was voor de keep.; een dot van een kans.

In de 55 ste min. vlagde de Heukelumse grens voor buitenspel, maar Het was “HIJ NIET zo kon Berend Bram doorgaan; zette strak voor en Lennart Dubbeldam zette 0-1 op het scorebord. Heukelum gaf zich nog niet verloren. Heukelum nr 7 ging alleen op keeper Matthijs Mocking af, die met 2 benen zijn inzet kon blokken. Achter het Delta Sports doel stonden opruiende supporters om hun plaatselijke helden aan te moedigen. Berend Bram probeerde nog de korte hoek, maar die ging net naast.

Heukelum gooide alles op alles. Delta Sports kwam nog goed weg door een bal, die binnenkant paals schampte.

Stefan Dijs werd getorpedeerd, wat rood was; met een pijnlijk scheenbeen ging hij richting dug- out.Als afleider werd Dave Pieterse in de spits gezet om de achterhoede wat lucht te kunnen geven.

Deze tactiek leidde tot de verdiende overwinning en was het mooiste kado voor de jarige Kevin. 

Na afloop kon de balans worden opgemaakt. Nr 2 GJS verliest van Wilhelmina met 3-2;

nr 3 Roda Boys speelt gelijk tegen Brederodes 2-2.

Er is een gat van 11 punten op GJS en 12 op Roda Boys, maar die hebben nog 1 wedstrijd tegen CDW tegoed.
Volgende week zaterdag 18 maart om 15 uur thuis tegen runner- up Nivo Sparta.

Het wordt een prestige duel, want Nivo Sparta ontnam Delta de 2 de periodetitel.