• U bent ingelogd als:

Montfoort- VVZ’49 1-0

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Om P/D wedstrijden te ontlopen moest Montfoort de laatste 3 wedstrijden winnen, maar bleef men ook afhankelijk van de resultaten van de concurrenten. Zaterdag 30 april leverde de winst op en afgelopen zaterdag moest de ploeg van Jan Willem van Ede aantreden tegen het VVZ’49 van oud-Montfoorttrainer Peter van Diermen.

Daar waar Montfoort slechts tevreden kon zijn met een overwinning, had VVZ’49 nog 1 punt nodig om ook volgend seizoen uit te komen in de 1e klasse.

Vanaf het 1e fluitsignaal werd duidelijk dat VVZ’49 voor dat ene punt ging. Daar waar mogelijk probeerde men wel de aanval te zoeken, maar dit ging beslist niet van harte.

De 1e helft leverde voor beide ploegen dan ook nauwelijks mogelijkheden op, behalve dan de bal van Bart Roelofs uit de draai die op de buitenkant paal belandde. Duidelijk was, dat Montfoort in aanvallend opzicht geen vuist kon maken.

In de 2e helft was David v.d. Veld in de kleedkamer achtergebleven ten faveure van Fahd Rouass. Met de inbreng van Rouass kwam er iets meer druk naar voren, maar leverde nauwelijks grote mogelijkheden op. Na 10 minuten in de 2e helft moest de verdedigende “rots in de branding “Jeroen de Vlieger het veld met een blessure aan de knie verlaten , die hij in de 1e helft had opgelopen.

Onder het motto de één wil niet en de ander kan niet kabbelde de wedstrijd voort en kwam het belangrijke punt voor van Diermen steeds naderbij.

In de 85e minuut kende de van een schorsing teruggekeerde Joey van Ede een individuele opleving, die uiteindelijk die ene belangrijke treffer opleverde. In de slotminuten had Fahd Rouass aan alle onzekerheid een einde kunnen maken, maar zijn inzet werd tot hoekschop verwerkt, die verder niets opleverde.

De blijdschap om deze overwinning werd behoorlijk getemperd door de uitslagen van de anderen. Woudenberg won nipt, waarbij gastheer WNC in de slotseconden een strafschop en daardoor een gelijkspel misliep en DFS won thuis afgetekend van concurrent Sliedrecht, als het gaat om het kampioenschap in de 1e klasse A, waardoor Sliedrecht in zijn laatste thuiswedstrijd tegen v.v. Montfoort ongetwijfeld op volle oorlogssterkte zal aantreden. Duidelijk is, dat Montfoort aankomende zaterdag alle registers moet opentrekken. Een misschien in de ogen van velen schier onmogelijk opgave, maar de cliché blijft; De bal is rond.