• U bent ingelogd als:

Montfoort verslaat FC Aalsmeer in blessuretijd

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Na het verlies tegen koploper Zuidvogels was Montfoort er alles aan gelegen om tegen laagvlieger en debutant Aalsmeer een goede wedstrijd op de grasmat neer te leggen. De ploeg van Dijksterhuis was afgezakt naar een 5e plaats en winst was dus een must om aansluiting te houden met de top in de 1e klasse A.

Doordat Mike van Oostrom te laat op appèl kwam was er weer een plaatsje in de verdediging vrij gemaakt voor Chris Resida. Dit gold ook voor Nick van Luinen, waardoor Jaouad el Yaacoubi op de bank plaats moest nemen.

Vanaf het 1e fluitsignaal van scheidsrechter Knetsch was het Aalsmeer, dat de aanval zocht. Zo was er al na 8 minuten een mogelijkheidje, maar de inzet ging naast. De grootste kans was er voor de gasten in de 25e minuut toen een voorzet van links op het hoofd belandde van de geheel vrijstaande Epitace Arsène Kraemer, maar zijn inzet ging rakelings over . Pas in de slotfase van de 1e helft kreeg Montfoort 2 mogelijkheden om op voorsprong te komen, maar Bart Roelofs zag zijn inzet rakelings voorlangs gaan en Miquel Ballo schoot de bal in de handen van keeper Delgado.

In de 2e helft kwam Montfoort iets feller uit de startblokken. Het duurde echter tot de 62e minuut, voordat Montfoort echt wakker werd geschud en uit een ander vaatje ging tappen. Op dat moment kreeg Aalsmeer namelijk een, naar later bleek, terechte strafschop toegekend. De veroorzaker was echter ook de redder, want doelman Vianen wist de matig ingeschoten inzet van Kraemer te pareren en behoedde zijn ploeg voor een achterstand.

Met de inbreng van Marck van Baal voor Remco de Rijk kwam er meer druk naar voren. 19 Minuten voor tijd werd de licht geblesseerde Revelino Janga vervangen door Mike van Oostrom en nog geen minuut later nam Fahd Rouass de plaats in van de aan zijn lies geblesseerde Miquel Ballo.

In die slotfase kwam het doel van Eder Medina Delgado steeds meer onder druk te staan en zat er zowaar een doelpunt aan te komen. Uiteindelijk werd de wedstrijd in blessuretijd beslist toen de bal uit een voorzet bij Rouass belandde , die de kans op geheel eigen wijze optimaal benutte, namelijk met een lob.

Het zwaar teleurgestelde Aalsmeer zette nog wel aan , maar de zwaarbevochten voorsprong kwam niet meer in gevaar.

Door dit resultaat en het verlies van enkele concurrenten heeft Montfoort met 10 punten uit 5 wedstrijden weer volledig aansluiting gekregen bij de top. Toch zal trainer Renato Dijksterhuis nog niet helemaal tevreden zijn gezien het vertoonde spel. In de komende uitwedstrijden tegen respectievelijk Geinoord en het Amsterdamse AFC zal er voor een goed resultaat uit een ander vaatje getapt moeten worden. Dat wat echter in het verleden net niet lukte, namelijk het winnen van matige wedstrijden, lukt nu wel. De ploeg heeft echter teveel kwaliteit in huis om alleen maar te steunen op de factor geluk.