• U bent ingelogd als:

Montfoort speelt gelijk tegen FC Breukelen

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Afgelopen zaterdag stond het inhaalduel tussen Montfoort en FC Breukelen op het programma. Voor beide ploegen, die het vorig seizoen nog uitkwamen in de Hoofdklasse, was deze wedstrijd van cruciaal belang om aansluiting te houden met de top in de 1e klasse A. Met 3 punten meer waren de papieren voor FC Breukelen iets gunstiger, maar in de heenwedstrijd hadden beide ploegen aangetoond elkaar weinig te ontlopen.

Na maanden blessureleed was er, mede door de schorsing van Yorno Vork, een plekje in de basis gereserveerd voor David v.d. Veld. Extra leuke bijkomstigheid was daarbij , dat hij mocht aantreden tegen zijn oude club. Na afloop werd v.d. Veld ook nog uitgeroepen tot Man of the Match.

Om 14.00 u. floot scheidsrechter Henshuijs voor de aftrap en in de eerste 10 minuten ging er van de gasten de meeste dreiging uit. Het gevaar kwam vooral van de linkerkant, waar Nicky Besamusca regelmatig voorbij gelopen werd door Mitchill de Zwart. Op één van diens voorzetten kwam de mee opgekomen Mark Simons enkele centimeters tekort om zijn ploeg op voorsprong te zetten.

Na die openingsfase kwam de thuisploeg langzamerhand in zijn spel en drong het FC Breukelen steeds meer terug op eigen helft. In deze fase slaagde de ploeg van Cor ten Bosch er met het nodige kunst- en vliegwerk in een achterstand te voorkomen, waarbij vooral doelman Turksma zich onderscheidde.

Aan het eind van de 1e helft raakte Nick Besamusca geblesseerd toen hij ongelukkig in aanraking kwam met een tegenstander. Even leek het allemaal wel mee te vallen, maar in de rust bleef hij last houden van duizeligheid . Na de wedstrijd was de speler weer redelijk hersteld en hield hij slechts een dikke lip over aan het gebeuren. Zijn plek werd ingenomen door Mitchel Bottenheft.

De 2e helft kwam Breukelen iets feller uit de kleedkamer en kwam de thuisploeg onder druk te staan. Dat leverde dan ook na 10 minuten de openingstreffer op van Marc van Rees.

Dat doelpunt schudde Montfoort wel wakker en de ploeg begreep, dat strijd het succes moest brengen. De duels werden grimmiger en Montfoort kreeg ook mogelijkheden om op gelijke hoogte te komen, maar het duurde tot een kwartier voor tijd eer de gelijkmaker aanstaande was . Het was doelman Nick Turksma, die in de ogen van scheidsrechter Henshuijs binnen de 16 meter een overtreding had gemaakt, wat uiteindelijk resulteerde in een rode kaart en een strafschop , die door Bart Roelofs benut werd.

Aangezien de ploeg van ten Bosch al 3 maal gewisseld had moest de ervaren veldspeler Tom Kalkhuis zijn plek innemen.

Met 11 tegen 10 , nog een kwartier op de klok en een veldspeler op doel, leek FC Breukelen rijp voor de slacht, maar slechts enkele minuten later toonde scheidsrechter Henshuijs tot 2 maal toe de gele kaart aan Fahd Rouass, waardoor Montfoort de slotfase inging met eveneens 10 man. Hierdoor leek FC Breukelen weer vleugels te krijgen en kreeg de ploeg zelfs kansen om de wedstrijd te beslissen.

Het slotakkoord was echter voor Tom Kalkhuis. Terwijl de bal van de goal afging haakte de invaller doelman Mitchel Bottenheft binnen de 16 meter. Op advies van de assistent-scheidsrechter werd Kalkhuis bestraft met een gele kaart, maar tot grote ontzetting van het thuispubliek werd een stuiterbal gegeven bij de middellijn in plaats van een strafschop.

Direct na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Henshuijs beloot Kalkhuis verhaal te halen bij een toeschouwer. Dat gebeurde langs de lijn echter werd door goed optreden van diverse personen van beide clubs de onrust snel in de kiem gesmoord en waren de gemoederen binnen 30 seconden weer bedaard en kon er aan de 3e helft begonnen worden. Immers, er was onder het genot van een drankje genoeg te bespreken.

Met het resultaat konden beide ploegen niet echt tevreden zijn. Breukelen stijgt naar de gedeelde 3de plaats met 27 punten en Montfoort klimt naar een gedeelde 6e plaats met 24 punten.

Dus Montfoort blijft nog steeds uitzicht houden op de 3e plek, die recht geeft op promotiewedstrijden. Dan zal de ploeg van van Ede niet teveel punten moeten morsen. Aankomende zaterdag moet zijn ploeg het opnemen tegen het Veenendaalse De Merino’s, de ploeg, die Montfoort in de uitwedstrijd op een nederlaag trakteerde waar weinig op aan te merken viel. Ditmaal zal Montfoort uit een ander vaatje moeten tappen om de punten mee naar Montfoort te nemen.