• U bent ingelogd als:

Montfoort blijft maar winnen !

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Je hebt overwinningen en je hebt echt hele lekkere overwinningen. Deze zaterdag was zo’n overwinning op het sterke Oranje Wit. Montfoort mocht afgelopen zaterdag op bezoek bij Oranje Wit in Dordrecht.
Deze ploeg speelt al jaren in de (sub) top van de eerste klasse en pakt vrijwel elk seizoen een periodetitel. Montfoort wist dus vooraf dat dit een lastige middag zal gaan worden.
En dat bleek direct na het eerste fluitsignaal. Oranje Wit speelde met veel passie en lopende mensen waar Montfoort het moeilijk mee had. Echter kreeg Montfoort het na 20 minuten verdedigend goed voor elkaar en kwam steeds meer in de wedstrijd welke tot dan toe gelijkwaardig was. Na 27 minuten kreeg Marck van Baal de bal na een schitterende dribbel van Roel Schirra voor het intikken wat dan ook de 0-1 betekende.
Binnen 10 minuten legde Bilal Laoikili een vrije trap strak op het voorhoofd van opnieuw Marck van Baal die de bal snoeihard binnenkopte wat de 0-2 inhield. Dit was tevens de ruststand, maar voor Montfoort was duidelijk
dat het sterke Oranje Wit zich nog lang niet gewonnen had gegeven. Dat bleek ook wel in de tweede helft, Oranje Wit zette er direct vanaf de eerste minuut een tandje bij en zorgde in de 57ste minuut dan ook voor de aansluitingstreffer 1-2. Het werd een ware strijd tussen 2 ploegen die tot het gaatje wilden gaan. Dit leverde voor Oranje Wit een rode kaart op na 2 keer geel. Het bleef zeer spannend tot de 82ste minuut toen wie anders dan Denny van Loen plots de bal kreeg na een mooie dribbel van José Valencia en alleen voor de keeper de 1-3 binnenschoot. Toen Oranje Wit opnieuw een (terechte) rode kaart ontving leek de wedstrijd gespeeld, maar vlak voor tijd scoorde Oranje Wit de 2-3 uit een toegekende strafschop. Aan alle spanning kwam een einde toen Denny van Loen op volle snelheid de bal snoeihard tegen de touwen schoot en de winst Montfoort niet meer kon ontgaan.
Het feest kon losbarsten en op de terugreis ging het dak er in de bus uiteraard weer vanaf. De gehele selectie stond in lichterlaaie en de polonaise werd ingezet.

Montfoort doet met een gedeelde 2de plaats volop mee om de eerste periodetitel waarin nog 2 wedstrijden te spelen zijn. De laatste wedstrijd in deze periode is op 17-11-2018 uit bij SVL, maar eerst komt komende zaterdag 03 november het gerenommeerde Heerjansdam op bezoek in Montfoort.
De wedstrijd begint om 14:30 uur.

Geef een reactie