• U bent ingelogd als:

Montfoort bekert door na gelijkspel

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Afgelopen zaterdag speelde Montfoort, dat dit jaar 70 jaar bestaat, de laatste wedstrijd in het kader van de voorronde districtsbeker West 1.

Mede door vakantieperikelen en blessures moest trainer Renato Dijksterhuis, in aanloop naar de competitieopening aankomende zaterdag tegen v.v. Woudenberg, regelmatig schuiven in zijn opstelling.

Na een 3-1 verlies tegen en bij Sportlust’46 en een 1-2 overwinning op de oude ploeg van Dijksterhuis, SCH’44, was op papier een gelijkspel tegen SC Woerden voldoende voor plaatsing van de volgende ronde.

Aan de kant van Montfoort ontbraken Max Verweij (blessure), Nicky Besamusca ( vakantie), Fahd Rouass (Studiereis) , Jaouad el Yaagoubi ( schorsing) en Danny ter Hoeve (ziek) , waardoor Renato Dijksterhuis zeker nog niet over de ideale opstelling kon beschikken en weer moest schuiven in zijn elftal.

Onde leiding van scheidsrechter van der Wielen werd even na half 3 afgetrapt en probeerde de thuisclub het initiatief direct naar zich toe te trekken. Dat leverde in de 8e minuut al een kans op voor Miquel Ballo , maar zijn inzet over de grond was een gemakkelijke prooi voor doelman Dielingen.

SC Woerden, dat niets aan een gelijkspel had, liet zich ook niet helemaal onbetuigd, want in de 10e kreeg de ploeg een grote kans om op voorsprong te komen. Montfoort gaf in verdedigend opzicht teveel ruimte weg, maar gelukkig voor Montfoort, ging de inzet net naast. Even later volgde opnieuw een slordigheidsfoutje, maar doelman Marc Veenendaal reageerde alert en wist de bal vlak voor de Woerdense aanval weg te schieten.

Na een klein half uur kreeg Bart Roelofs op zo’n 4 meter van het doel een prima kans om de score te openen, maar zijn inzet ging over.

In de 31e minuut moest Nick van Luinen zijn doelman assisteren toen een miraculeus hakballetje over de achterlijn leek te verdwijnen. Het slotakkoord in de 1e helft was voor Mike van Oostrom en Dion Gerritsen , waarvan laatstgenoemde net niet bij het “wippertje “over de Woerdense verdediging kon komen.

Na rust bleef Yorno Vork in de kleedkamer achter en keerde Joost van Apeldoorn na een blessure terug in het elftal.

De 2e helft kabbelde voort en er werden slechts enkele mogelijkheidjes gecreëerd. Zo vuurde Mitchel Bottenheft in de 52e minuut uit de draai een schot af in de richting van de Woerdense goalie, maar het schot miste duidelijk richting. In de 60e minuut kreeg SC Woerden nog de beste kans toen , uit een corner, een kopbal rakelings naast het doel van Marc Veenendaal plofte.

Met de inbreng van Marck van Baal voor Dion Gerritsen kwam er iets meer druk naar voren en dat leverde voor de jongeling uit IJsselstein in de 71e minuut zelfs nog een grote kans op, maar zijn ziedend schot ging rakelings naast. In de slotfase kwam de thuisploeg nauwelijks meer in gevaar en was het gelijkspel na 90 minuten een feit, waardoor Montfoort samen met Sportlust’46 doorgaat naar de volgende ronde.

Na deze serie is er voor Renato Dijksterhuis nog heel wat te dokteren in de komende dagen. Geplaagd door vakantieperikelen moest er nog wel eens geschoven worden. Zo speelde in positieve zin Nick Koppers op de rechtsbackpositie en dat deed hij zeker niet onverdienstelijk. Ook de komende week is de selectie nog niet helemaal compleet. Aankomende zaterdag wacht Montfoort v.v. Woudenberg, de ploeg, die vorig seizoen met Montfoort moest duelleren om een plek in de nacompetitie te ontlopen. Daarbij trok de ploeg van Arno van Wolfswinkel met een gelijkspel uiteindelijk aan het langste eind. Met het nieuwe seizoen hoop Montfoort een grotere rol van betekenis in de competitie te spelen en daarbij lijkt de Woudenbergse ploeg een prima graadmeter.

Na afloop van de wedstrijd treedt, hoe toepasselijk, zanger Jan van Woudenberg op