• U bent ingelogd als:

Monsterzege van 0-17 voor Valleivogels

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

De zege leverde uiteraard slechts drie punten op, maar Valleivogels heeft met een monsteroverwinning wel opzien gebaard. Bij Cobu Boys werd met 0-17 gewonnen door de formatie van Dennis van der Steen. ,,We waren zó scherp. We hebben Cobu Boys bij de strot gepakt en geen moment meer losgelaten”, stelt de coach tevreden vast.

In de jacht op de eerste periodetitel leek het doelsaldo van betekenis te worden. ,,We wilden daarom zo veel mogelijk scoren. Die overtuiging zag je meteen, de bal werd na een doelpunt ook zo snel mogelijk uit het net gehaald.” Al na 20 minuten stond het 0-5, waarbij volgens Van der Steen de 0-3 van Jimmy de Greef niet onvermeld mag blijven. ,,Die streep van 25 meter over de keeper was geweldig.”

Uiteindelijk stokte de teller halverwege bij 0-9. In het tweede bedrijf werd met dezelfde overtuiging de score opgevijzeld naar 0-17. Ook debutant Gerben van Doorn pikte een goaltje mee. Van der Steen genoot met volle teugen, ook omdat de tegenstander de frustraties niet de vrije loop liet. ,,Zij gingen niet lopen schoppen en probeerden te voetballen. Daar moet je respect voor opbrengen.”

Omdat buurman Scherpenzeel ook nog eens verrassend koploper Hoevelaken twee punten afhandig maakte (2-2), staat Valleivogels na acht speelrondes alleen aan kop. Winst tegen CJVV volstaat volgende week voor de periodetitel. Van der Steen waakt voor euforie. ,,Iedereen heeft het over een strijd tussen met IJFC en Hoevelaken, maar CJVV zit op het vinkentouw. Maar als we volgende week opnieuw op kunnen brengen wat we vandaag hebben laten zien, kunnen we een eerste feestje vieren.”

Doelpuntenmakers: Sven van Rossum 5, Wilbert Thomassen 3, Jimmy de Greef 2, Robert van den Broek 2, Nick Engelen 2, Remon Liefting, Remco van Ginkel en Gerben van Doorn.