• U bent ingelogd als:

Moeizame zege tegen MVV

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

 Dessers scoort uit strafschop

Het was een moeizame zege die FC Utrecht in het bekerduel tegen MVV afdwong. Lange tijd leek de weinig boeiende ontmoeting op 0-0 af te stevenen maar toen Martin van de Karkhof de bal op de stip legde na een lichte overtreding op Kerk, was de ban toch nog gebroken. Het werd in blessuretijd zelfs nog 2-0 via invaller Nick Venema die handig profiteerde van de hem geboden ruimte.

 

De verjaardag van Dick Advocaat – hij werd 71 – werd dus niet verpest door opnieuw een nederlaag van de FC-brigade. De jarige coach stelde na afloop vol realisme vast  ‘dat hem nog erg veel werk wacht voordat hij een sluitende ploeg in het veld heeft staan’. Daar komt bij dat FC Utrecht vier basisspelers miste waardoor er nauwelijks automatismen in de ploeg te zien waren.

 

Komende zondag wacht de uitwedstrijd tegen het geplaagde FC Groningen. Een kat in nauw maakt vaak rare sprongen en dat zou in de Euroborg weleens kunnen uitkomen, Bovendien maakte FC Utrecht er in het verleden vaak een gewoonte van om ploeg in nood de helpende hand toe te steken. Afwachten of de formatie van de weer teruggekeerde aanvoerder Willem Jansen het dit keer andere boeg zal gooien.