• U bent ingelogd als:

Moeizame maar nuttige overwinning SO Soest

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

SO Soest won zondag moeizaam van het stugge Abcoude. In de eerste helft waren er nauwelijks noemenswaardige kansen te noteren. In de tweede helft was het, opnieuw, Gido de Hiep die de ban brak voor de Soesters. SO Soest verdiende de winst, op basis van werklust.

Het was zondag niet allemaal even fraai op het zonovergoten sportcomplex in Abcoude. De club die zoveel profvoetballers heeft voortgebracht, de bekendste exponent heet Matthijs de Ligt, was een stugge opponent voor SO Soest.

Soest speelde zonder de geblesseerden Thijs Janmaat, Hessel de Goeij en Rayendall Bitorina. De vacatures werden onder meer opgevuld door Wouter de Zoete en Nico Safarov. Milan van Wincoop startte ook nu centraal op het middenveld en waar hij de uitblinker van de wedstrijd werd.

In de eerste helft probeerde Soest vooral met de diepe bal de voorwaartsen te bereiken, Voor Abcoude was dat eenvoudig te verdedigen. De enige echte kans kreeg aanvoerder Jorney Kappenberg na tien minuten spelen. Dicht bij het doel ging de bal via zijn knie net naast.

In de tweede helft speelde Soest beter. De bal bleef langer in de ploeg en Abcoude werd naar achteren gedwongen. Met het inbrengen van Marouane Ghaddari kreeg Soest echt overwicht. De lange spits wist de bal vast te houden en behield het overzicht. Het gaf Soest mogelijkheden om echt druk te zetten op het doel van Abcoude. Een hoge voorzet was het slotakkoord van een van die belegeringen. Gido de HIep kopte fraai raak bij de tweede paal.

Abcoude probeerde wat terug te doen, maar de Soester verdediging hield prima stand. Vlak voor tijd wist Marouane Ghaddari de voorsprong te verdubbelen. De spits kapte zich goed vrij en had niet veel ruimte nodig om doeltreffend de bal in de hoek te krullen.

Diep in blessuretijd scoorde Abcoude nog de tegentreffer. De tijd was te kort om Soest nog in gevaar te brengen.

Een prima overwinning voor SO Soest dat komende zondag op de Bosstraat FC Weesp ontvangt.

Opstelling SO Soest: Jaime Hensen, Wouter de Zoete, Jorney Kappenberg, Gido de Hiep, Nico Safarov (67. Simon van der Leeden); Bas Tullemans, Meme Dore Aminata, Milan van Wincoop, Jim van den Berg, Niels van der Plaats (87. Dwaynley Spijker) , Dani Schmitz (63.Marouane Ghaddari)

Geef een reactie