• U bent ingelogd als:

Moeilijk scoren breekt DEV weer op

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

In termen van balbezit zat DEV Doorn weer aan de positieve kant in de uitwedstrijd bij de Treffers in Groesbeek. Zoals zo vaak zegt dat dus niet zo veel over de uiteindelijke einduitslag. Ook nu ontbrak het gogme en het geluk in de zestien bij een zich massaal terugtrekkende tegenstander. Daarbij gevoegd maakt DEV altijd weer van die onnodige fouten in de defensie, waardoor de nodige tegendoelpunten worden geïncasseerd.

In de eerste helft was het in het begin weer aftasten geblazen tegen een tegenstander die ook niet bijster veel creëerde. Tot aan de dertigste minuut had men de wedstrijd ook schriftelijk af kunnen doen. Wel werd er keihard gewerkt maar teveel ballen sprongen van voeten af op een stuiterig kunstgrasveld. In die minuut kreeg de Treffers een vrije trap op ongeveer dertig meter van het doel links in ons verdedigingsblok. Het niet al te hard ingeschoten schot viel toch binnen tot verbijstering van de DEV defensie.

Het eerste noemenswaardige schot van DEV zijde kwam daarna pas van de voet van Paul Okkersen. Helaas zocht hij het doel iets te hoog. Mark Versluis moest daarna nog een keer reddend optreden, waarna een voorzet van Tim Kas door Marijn de Graaf werd over gekopt.

In de tweede helft werd na vijf minuten een speler van De Treffers het veld uitgestuurd na een harde Charge op Wesley de Jong. Met hernieuwde krachten probeerde DEV de bakens te verzetten. Een schot van Ron Middelkoop werd door de keeper fraai gestopt maar de terugkomende bal werd door Eddy Caree binnengeschoten. 1-1. Een goede voorzet werd door Marijn de Graaf overgekopt. Na vijftien Minuten werd een diepe bal schitterend door Marijn de Graaf tussen drie man aangenomen en vervolgens beheerst ingeschoten. Op advies van de grensrechter werd dit aanvankelijk toegekende doelpunt ten onrechte afgekeurd. Ron van Middelkoop werd daarna vervangen door Stefan Prij, omdat hij leek te solliciteren naar een tweede gele kaart.

Kort daarop kon Chris Stuy een bal niet goed onder controle brengen, waarna de spits van De Treffers ongehinderd kon scoren. 2-1. Kelvin de Haan kwam in het veld voor Chris Stuy, waarna Pieter Hegger het van afstand probeerde. Zijn schot ging naast. Een kopbal van Marijn en een schot van Kelvin waren helaas niet doeltreffend.

In die fase duurde het vaak te lang voordat de vleugels aan het werk werden gezet, waardoor de uiteindelijke aanval weer door het midden ging. Daar waren de verdedigers van de Treffers geposteerd. Wel ontstonden er regelmatig scrimmages, maar geen uitgespeelde kansen.

Vlak voor tijd kon Mark Sluis een doorgebroken speler afstoppen, maar hij kon niet voorkomen dat De Treffers in de blessuretijd nog een keer scoorde. 3-1

Opstelling DEV Doorn.

Doel, Mark Sluis

Achter, Chris Stuy, (Kelvin de Haan) Wesley de Jong, Paul Okkersen, Pieter Hegger

Midden, Patrick Verschrooten, Niek van Schaffelaar, Marijn de Graaf.

Voor, Tim Kas, Ron van Middelkoop, (Stefan Prij) Eddy Caree (Martin Nell)