• U bent ingelogd als:

Minimale overwinning op Altius

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Bron: website Nita

Afgelopen zaterdag mocht NiTA na een vrije week weer het veld op voor een wedstrijd bij en tegen Altius. Traditioneel heeft NiTA het hier nooit makkelijk maar het is wel zo dat Altius dit seizoen wat lager op de ranglijst staat als wat we van de ploeg uit Hilversum gewend zijn.

De 1e helft was er een om snel te vergeten, op het dramatische veld ging er aan beide kanten erg veel mis en kwamen beide ploegen niet tot verzorgd aanvalspel. De grootste kansen waren voor NiTA maar deze werden niet benut, Altius had 1 grote kans, een vrije trap van de linksback spatte uiteen op de lat.

Na de thee lukte het NiTA wat verzorgder te spelen en weer een aantal keer gevaarlijk voor het Altius doel te komen. In de 63e minuut resulteerde dit in een mooi uitgespeelde aanval waarbij Stef op aangeven van Sabir de verdiende voorsprong op het bord kon zetten. In de fase hierna had NiTA de wedstrijd in het slot kunnen gooien met kansen voor Jorrit en de in het veld gekomen Koen.

De laatste 10 minuten wisselde Altius nog aanvallend en kwam NiTA vol onder druk te staan wat resulteerde in een behoorlijk aantal corners en kansen voor Altius. Gelukkig kon NiTA deze keer wel een tegentreffer in de slotfase voorkomen en floot scheidsrechter Appel na een paar minuten blessuretijd deze sportieve wedstrijd af.

NiTA blijft hiermee ongeslagen en houd de druk op nummer 2 op de ranglijst FC Hilversum. Volgende week speelt NiTA thuis tegen OSM ’75.