• U bent ingelogd als:

Minieme winst voor VVZ’49

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

29 september van het vorige jaar. VVZ’49 speelde in zijn 2e wedstrijd uit tegen DVSU. Wedstrijd één was al gewonnen. DVSU werd ook aan de zegekar gebonden en er volgden nog een drietal wedstrijden met winst, voordat Jonathan het eerste verlies van VVZ’49 deed inluiden. Toch werd de winterstop bereikt met 5 punten voorsprong ,maar deze voorsprong zou na de winterstop verdwijnen als sneeuw voor de zon. Oudewater (moeizame en misschien wel onterechte winst), DOSC (gelijkspel) en Veenendaal (1-0 verlies) deden VVZ’49 in een heuse dip belanden.

Het Utrechtse DVSU hoopte vandaag op een stuntje. Tuurlijk, Feyenoord hoopt ook op een stuntje als het tegen Ajax speelt, net zoals Heracles, als zij Ajax op bezoek krijgen. Hetzelfde Ajax was dichtbij een stunt tegen de Koninklijke, net als Heerenveen tegen PSV. Stuntjes zijn onvoorspelbaar, verrassend en maken de competities geregeld weer spannend.

Het Utrechtse DVSU kwam vandaag op bezoek. Een grauwe middenmoter, welke ook al een tweetal stuntjes op papier hadden staan. In de laatste twee uitwedstrijden van het vorige kalenderjaar werden keurige resultaten behaald. Achtereenvolgens werden Jonathan (1-1) en CDW (2-4) kostbare punten afgesnoept. VVZ’49 was gewaarschuwd!

De sympathieke Utrechters kwamen bij VVZ’49 in een warm bad. De hagelnieuwe kleedaccommodatie waarin zij ontvangen werden is wat zij zelf ook te wachten staat. Hun kleedruimtes zijn weliswaar nog niet zo oud als dat de ruimtes van VVZ waren, maar ook de Utrechtse ruimtes staan op het punt om vervangen te worden. VVZ kon de Utrechters vandaag met trots in hun eigen nieuwe onderkomen verwelkomen.

Het was vandaag een stralende dag. Weer, waarvoor het voetbal is uitgevonden. Het had ook kunnen sneeuwen, hagelen, waaien regenen of noem maar op, maar het was vandaag een mooie, vroege voorjaarsdag. Langs de lijn was het dus goed toeven, en binnen de lijnen deed men ook de best. VVZ’49 had over het grootste gedeelte van de wedstrijd het beste van het spel, maar had wederom moeite met scoren. Luuk en Floris werkten zich voorin een slag in de rondte, maar het balletje viel telkens niet goed. Bjorn kwam over rechts verschillende keren goed door, maar ook zijn bedoelingen werden niet beloond met doelpunten. Joey en Uzeyir zochten naar de openingen, maar vooral het centrum zat bij de Utrechters redelijk dicht gespijkerd. Verdedigend zat het bij VVZ’49 ook wel goed. Ruben en vooral Delano speelde een puike partij, en ook de backs Stan (weer fit) en Steyn (weer beter) stonden verdedigend hun mannetje. Zoals gezegd, centraal liet DVSU weinig tot geen ruimte vrij. De meeste ruimte lag aan de zijkanten. Stan (linksback) kreeg volop ruimte voor zich en ook Steyn (rechtsback) mocht zich aanvallend laten gelden over de gehele flank. VVZ had dus de eerste helft het beste van het spel en het meeste balbezit, maar als dit niet uitbetaald wordt in doelpunten zijn deze statistieken bar weinig waard. Schoten van Luuk, Bjorn, Floris en Uzeyir miste precisie en/of geluk. Een vrije trap van Sebastiaan werd uit de goal geranseld en een overtreding binnen de lijnen op Bjorn werd erbuiten gelegd.Maar toch werd de thee met een voorsprong bereikt. Een aanval over de linker kant werd via Uzeyir en Joey snel als een handbalaanval naar de rechter kant verplaatst. De geheel vrijstaande Steyn schoot de perfecte bal van Joey direct en geplaatst met de binnenkant van de schoen in de verre hoek van de goal. De eerste echt vloeiende aanval op een schitterende manier afgerond. Het publiek was al verwend met het weer, maar na 15 minuten voetbal nu ook met een mooie aanval, dito goal. Het lag puur aan VVZ’49,dat deze stand niet verder uitgebouwd werd. DVSU kwam er maar zelden door, had weinig in te brengen, waardoor ook Oscar de eerste helft amper corrigerend behoefde op te treden. Er werd echter niet meer gescoord, waardoor DVSU richting de thee ging met de wetenschap dat het nog niet beslist was.

De tweede helft was er eentje van een minder hoog niveau. VVZ had meer moeite om “het vrije mannetje” te vinden. Het tweede doelpunt, welke de bevrijding zou betekenen, bleef uit, waardoor DVSU in leven bleef. Bjorn verzuimde om de bal direct met zijn chocoladebeen binnen te schieten. Hij koos voor de moeilijke variant en schoot met zijn goede been hoog over. Floris schoot snoeihard langs de kruising, net zoals de voor Luuk binnengebrachte Bjorn Bosman. Oscar zag na één van de weinige echte kansen van DVSU, ineens een Utrechter voor zich opduiken, maar besliste dit duel in zijn voordeel. DVSU gooide alle schroom van zich af, en wilde meer. En dit had ook zomaar gekund. Een minuut of acht voor het einde sneed de Utrechtse linksbuiten het strafschopgebied binnen. Er was contact (??) , het was er binnen (??) , er was een buiteling en er klonk een fluitsignaal. Heel VVZ zag de bui al hangen. Bal op de stip en een bittere teleurstelling. Maar in plaats van naar de stip, liep de leidsman richting de plek van de overtreding. De brave borst floot niet voor een overtreding, maar voor een schwalbe. De gevierde man, welke een strafschop verdiende, werd afgeserveerd met een gele kaart . VVZ kwam met de schrik vrij, overleefde ook de negen minuten extra tijd en mocht de moeizame, maar verdiende 3 punten bijschrijven.

De twee á drie keer handelend en beslissend optreden van Oscar maakte hem de “Droomspeler van de week”, al waren vele toeschouwers van mening dat Delano in deze vorm dan toch zeker de volgende uitverkiezing op zijn naam zou moeten schrijven.

VVZ’49 1 : Oscar Kooij , Steyn Boers , Delano Engelhart , Ruben de Goede (C) , Stan ter Huurne , Sebastiaan Kolff , Uzeyir Ilbay , Bjorn Frolich , Joey v.d.Bedum (’74 Kevin Schimmel) , Floris Boer (’89 Peter Hooft) , Luuk Ouderdorp (’74 Bjorn Bosman)

Geef een reactie