• U bent ingelogd als:

Michiel Boerrigter is bij Achterveld bezig aan afscheidstournee

Geplaatst in Rubrieken / Columns

 

Inleiding 

 

Na dit seizoen zet Michiel Boerrigter er een punt achter. Dan was de centrale verdediger dertien seizoenen actief bij zondagvierdeklasser Achterveld. In al die jaren maakte de aanvoerder alles mee. Periodetitels, een degradatie, promotie via de nacompetitie en een kampioenschap. De kans dat Boerrigter (31) spijt krijgt, is aanwezig, maar hij kijkt vooral met voldoening terug op zijn tijd bij Achterveld. “Voor mij is het plaatje rond.”

 

Door Stan Bos

 

Het imago van een dorpsclub? Lekker ballen en vooral lol hebben. Michiel Boerrigter weet er alles van bij zondagvierdeklasser Achterveld. Toch is het de verdediger iets te kort door de bocht om zijn club ook dat etiket op te plakken. ,,De ambities zijn er, iedereen is fanatiek en het is echt niet allemaal vrijheid, blijheid”, vertelt de aanvoerder. ,,Achterveld is een serieuze vereniging. Kijk, we kunnen niet altijd opboksen tegen clubs uit de regio. Wij doen het met eigen jongens. De ambities liggen daardoor niet hoger dan de derde klasse.”

 

Boerrigter voetbalt zijn hele leven al bij Achterveld. Hij werd geboren onder de rook van Achterveld, in De Glind, komt uit een voetbalfamilie, begon in de F’jes en werkte zich op tot het eerste elftal. Boerrigter is daarin bezig aan zijn dertiende seizoen. Hij voelt zich thuis bij de dorpsclub, waar een goede sfeer is en gemoedelijkheid als een positieve eigenschap wordt gezien. ,,Iedereen kent elkaar. We zijn ook zeker fanatiek. Over toewijding hebben we niet te klagen. De trainingsopkomst is hoog. Het loopt alleen qua jeugd een beetje terug.”

 

Na dertien seizoenen zet Boerrigter wel een punt achter selectievoetbal. Dan vindt hij het mooi geweest. Zijn baan als ICT’er bij een hypotheekadministratiekantoor slokt veel tijd op, in maart wordt zijn nieuwe huis opgeleverd. ,,Het is lekker om daar dan ook wat tijd aan te besteden, zonder dat je de druk hebt van twee keer in de week trainen en op zondag voetballen. Dertien is een mooi getal. Het komt tegenwoordig weinig voor dat voetballers het zo lang volhouden in een eerste elftal. Bovendien wordt de selectie ook steeds jonger.”

 

In die dertien voetbaljaargangen maakte Boerrigter alles mee wat je kunt meemaken. Een degradatie, periodetitels zonder promotie, periodetitels met promotie, een kampioenschap. De titel in de vijfde klasse, acht jaar geleden, vond hij het huzarenstukje. ,,Voor mij is het plaatje rond, ik heb alles meegemaakt.” Vorig seizoen speelde Achterveld ook voor promotie, maar in de nacompetitie ging het mis. ,,Ik denk dat de vierde klasse sowieso ons niveau is. Na afgelopen seizoen vertrokken onze spitsen naar Valleivogels en Hoevelaken. Dat was niet gebeurd als wij waren gepromoveerd.”

 

Na dit seizoen is het echt klaar voor Boerrigter. Er wacht hem een lange afscheidstournee. ,,De kans dat ik spijt krijg, is altijd aanwezig. Ik ga sowieso in een vriendenteam voetballen. Of het een goede beslissing om te stoppen in het eerste, zal ik echt pas achteraf weten.”