• U bent ingelogd als:

Meidenvoetbaltoernooi VSV Vreeswijk erg succesvol

Geplaatst in Clubnieuws

 

- Nieuwegein, 26 mei 2017 –  Op een zonovergoten park aan de Helmkruid in Nieuwegein namen donderdag 25 mei maar liefst 3 meidenteams van VSV Vreeswijk de toernooibeker in ontvangst. De MO-13-1 (voormalige 2e jaarspupillen D, meiden onder 13), MO-15-1 en MO-17-1 van Vreeswijk kwamen tijdens het Thea van der Kaaij-meidentoernooi als beste uit de bus. De donderdagochtend van dit Hemelvaarttoernooi was gereserveerd voor de MO-9 tot en met MO-13-2. ’s Middags speelden de MO-15 en ouder hun wedstrijden tegen clubs als VVIJ, Buitenveldert, Focus en Desto. Naast een mooie beker kregen alle winnende teams een heerlijke taart voorgeschoteld.

 

Doelpuntensaldo doorslaggevend

 

Dat de meidenteams van Vreeswijk in maar liefst 3 poules zouden overheersten, was lang onzeker. Zo viel de beslissing bij de MO-17 pas in de laatste wedstrijd tussen VVIJ en Desto. Vreeswijk MO-17 won deze poule uiteindelijk vanwege een beter doelpuntensaldo t.o.v. VVIJ.

 

VSV Vreeswijk organiseert het Thea van der Kaaij-meiden en damestoernooi al vele jaren, ter nagedachtenis aan Thea van der Kaaij. Zij heeft zich jarenlang met hart en ziel voor de jeugd en in het bijzonder voor het meidenvoetbal van VSV Vreeswijk inzet. Dit toernooi wordt altijd op hemelvaartsdag gehouden.

 

 

 

Bij VSV Vreeswijk staat het meiden- en damesvoetbal hoog in het vaandel en dat al 45 jaar. De dames afdeling is in januari 1972 van start gegaan onder de bezielende leiding van Sjaak van Raaij. Ze hebben van 1981 t/m 1985 in de hoofdklasse dames (UVB HFDK) gespeeld. Naast Vera Pauw was Mirjam van Konijnenburg een belangrijke speelster. En dit seizoen heeft Vreeswijk Dames 1 zowel de KNVB-beker als de competitiebeker veroverd. Vreeswijk ziet het meiden- en vrouwenvoetbal als een geweldige kans om meer diversiteit binnen de vereniging te brengen en ondersteunt het vrouwenvoetbal dan ook volledig. Meer weten over het dames/meidenvoetbal of meetrainen? Mail naar info@vsvvreeswijk.nl.