• U bent ingelogd als:

Max Wimmers nieuwe technisch manager jeugd JSV-Nieuwegein

Geplaatst in Clubnieuws


Max Wimmers is de nieuwe technisch manager jeugd van JSV-Nieuwegein. De 54-jarige inwoner van Nieuwegein is daarmee opvolger van René Benschop die de vereniging na vijf seizoenen verlaat. Wimmers wordt verantwoordelijk voor de jeugd vanaf de kabouters tot en met de B-jeugd.

Max Wimmers is op dit moment hoofd opleidingen voor de ‘mini’s’ tot en met de D-pupillen (jongens en meisjes) van FC Abcoude waar hij 2,5 seizoenen in dienst was. Wimmers is in de ogen van JSV de man die de club kan helpen de jeugdopleiding te versterken en de samenhang in de jeugd te verbeteren. In april koos de club ervoor om de komende vijf jaar ‘meer op de jeugd in te zetten’. Dat omvat onder meer de aanstelling van gekwalificeerde trainers voor de selectieteams en het versterken van de band tussen selectietrainers en de niet-gekwalificeerde selectietrainers van de lagere teams. Wimmers begint officieel bij aanvang van het nieuwe seizoen, maar gebruikt de komende tijd om zich in te werken.

Wimmers was actief bij diverse verenigingen. Zo begon hij in de jaren 80 als jeugdtrainer bij Velox en begin dit millennium bij Vreeswijk. Ook was hij actief bij DVSU, VVIJ en Woerden. Bij VVIJ was hij jeugdtrainer van onder meer de A1, B1 en C1 en was hij ook lid van de technische commissie. Bij Woerden trainde hij de A-junioren en het O-23 team. Bij zijn huidige club Abcoude schreef hij onder meer het technisch jeugd beleidsplan, coachte hij zowel selectie als niet-selectietrainers en verzorgde hij thema-avonden. Hij was ooit zelf actief speler bij Velox.

Wimmers: ‘JSV is een club met een goed aanzien in de regio. Ik zie er mogelijkheden om eraan bij te dragen de jeugd op een hoger plan te krijgen. De keuze die de vereniging heeft gemaakt door ‘meer’ in te zetten op de jeugd, biedt mij de mogelijkheid om daaraan bij te dragen. Ik ben dus erg blij met mijn aanstelling als ’technisch manager jeugd’. In samenspraak met de betrokkenen gaan we er keihard aan trekken om de beoogde doelen te realiseren.