• U bent ingelogd als:

Matig duel brengt Hees drie punten op

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Hezianen doen wat ze moeten doen in matig duel tegen DVSA.

De return tegen ‘’Door Vriendschap Sterk Amerongen’ stond afgelopen zaterdag op het programma voor de rode wolven uit Soest. Vriendschap zal het is best is kunnen zijn alleen sterk was het allerminst bij de blauw-witten uit Amerongen. Hees won uiteindelijk met een duidelijke 5-0.

DVSA staat op de een-na-laatste plek op de ranglijst, dus gezien deze stand moest het geen problemen opleveren afgelopen zaterdag. Hees moest echter een hoop basisspelers missen. Tim Kramer was geschorst, Timo Timmer, Djoey van Hoffe, Dennis Levering geblesseerd en op vrijdagavond bleek ook nog is dat doelman Henk Reddering ziek was.

Gelukkig beschikt Hees over een ruime selectie met een jonge groep talentvolle spelers die zonder probleem de gaten opvulden. Zo begon Barry Looysen onder de lat, Nick van de Munt en Bart van Hornveld completeerden samen met aanvoerder Rik Altena het middenveld en Wesley Haasjes startte controlerend in de achterhoede.

Op een oud kunstgras werd er om 14:30 afgetrapt. De wedstrijd stond onder leiding van de Spaanse scheidsrechter Mendoza, die goed floot en de kaarten in deze sportieve wedstrijd op zak hield. Zoals verwacht had Hees het meeste balbezit en probeerde dit snel om te zetten in een snelle voorsprong. Veelvuldig werd Remy Amoh op rechts gezocht en dit zorgde voor wat kleine mogelijkheden. Remy was met zijn snelheid gevaarlijk maar de tegenstander speelde te dicht op de eigen 16 waardoor zijn snelheid niet leidde tot uitgespeelde kansen. Naar mate de wedstrijd vorderde probeerde Leroy Voskuilen zich meer met het spel te bemoeien en ging de bal steeds vaker halen op het middenveld. Helaas was de afstand tot het doel te groot waardoor het bleef bij wat afstandsschoten.

Hees kwam na een reeks van corners en vrije ballen in de 40e minuut op voorsprong. Wesley Haasjes ging op een meter of 25 van het doel achter de bal staan. Met een mooie curve viel de bal via de binnenkant van de paal achter de doelman van de gastheren. Een bevrijdende 0-1, want het ging toch niet gebeuren dat hier dure punten verspeeld zouden worden…

Voor rust viel ook nog de 0-2. Bart van Hornsveld, die eerder nog na een kopbal op de lat van Ruud Steur te wild inschoot was nu wel trefzeker. Een crossbal van Wesley Haasjes bereikte op rechts Remy Amoh. Amoh Schoot de bal hard in maar recht op de keeper. De keeper stompte de bal weer recht het veld in, en van Hornsveld kon de bal simpel binnenschieten. De kleedkamer werd opgezocht met een 0-2 voorsprong. De supporters konden met een goed gevoel de kantine opzoeken, waar het aangenamer was dan buiten. Een biertje kostte € 1,50 en er werd gezellige muziek gedraaid.

In de tweede helft speelde Hees een gelopen wedstrijd. Keeper Barry Looysen heeft hooguit 5 keer een balcontact gehad en 4 hiervan waren een terugspeelbal van eigen speler. Hees voetbalde met vertrouwen en kreeg alle ruimte om de aanval te zoeken. Rik Altena speelde, net zoals de afgelopen wedstrijden, een zeer goede wedstrijd. Zowel in de opbouw als in de omschakeling was Altena zeer belangrijk. Met zijn spel kan hij nog een aantal jaar van enorme waarde zijn voor de ploeg van Harold Valkenburg!

De 0-3 viel al in de 50e minuut. Uit een goede aanvalsopzet was het Remy Amoh die de bal keihard in het dak van het doel schoot. Leroy Voskuilen speelde niet groots, maar is toch altijd gevaarlijk met zijn goede traptechniek en doelgerichtheid. De 0-4 kwam ook op naam van Voskuilen. Een vrije bal aan de zijkant van het veld werd hard en halfhoog ingebracht door Voskuilen. Rik Altena en Wesley Haasjes lieten de bal slim lopen waardoor de doelman verrast was en de bal in de verre hoek verdween.

In de 65 minuut de eerste wissel aan de kant van Hees. Vincent Croes verving Bart van Hornsveld en speelde zijn eerste officiële minuten in Hees 1. Dit deed hij zeer verdienstelijk en was zelfs betrokken bij de 0-5. Croes, Kwam goed door over links en gaf een prachtige voorzet bij de tweede paal. Remy Amoh liep goed mee en werkte de bal op identieke wijze als de 0-3 achter in het doel. Voor Croes een beloning voor zijn goed spel.

 

In de 75 minuut werden er nog 2 wissels toegepast. Voor deze verslaggever en heel Hees een mooi moment dat Der Bonker, Niels van Mourik voor het eerst in ruim 2 jaar weer speelminuten maakte in Hees 1. Na een zware knieblessure en maandenlange revalidatie prachtig om te zien en bij het publiek gingen dan ook massaal de handen op elkaar. Van Mourik was nog dicht bij de 0-6 maar hij miste de scherpte en plaatste een goede voorzet op de paal.

Hees doet wat het moet doen en wint van DVSA. In de efficiëntie moet het wel beter want zoveel mogelijkheden krijg je niet elke week. Een bonuspunt is dat er geen gele kaarten zijn gevallen, waardoor Hees volgende week weer over een iets completere selectie kan beschikken. Hees speelt dan thuis tegen FZO, waar het uit nog met 2-2 gelijk speelde. We verwachten weer een goede pot van de rood-witten en daarbij kunnen ze de steun van de supporters weer goed gebruiken.