• U bent ingelogd als:

Magreb’90 wint ruim van Dongen

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Magreb’90 heeft thuis een verdiende overwinning op nummer 3 Dongen geboekt. De doelpunten kwamen op naam van Jawad Bellasan, Guytho Mijland en Ismail Chibrani. De thuisploeg spaarde Dongen nog door een behoorlijk aantal mogelijkheden om zeep te helpen waardoor het maar bij 3-0 bleef.

Magreb’90 stond voor de lastige klus vanmiddag om de winst binnen te halen tegen het stugge en fysiek sterke Dongen dat dit seizoen zeer sterk presteert en met een goede teamorganisatie zich mede daardoor op plek 3 bevindt. Een strakke wind stond er over het veld waar de thuisploeg de 1e helft tegen in moest boksen. Matige belangstelling in het begin van dit toch aantrekkelijke affiche met zo’n 100 toeschouwers langs de zijkanten wat in de loop van de wedstrijd uiteindelijk aangroeide tot zo’n 300. 

Het grootste deel heeft daardoor de fantastische opening van dit duel gemist, de wedstrijd was nog geen minuut oud toen Jawad Bellasan op schitterende wijze de 1-0 achter de in de loop van de wedstrijd uitblinkende doelman Jordy Zielschot schoot. Een geweldig begin van de ploeg in vorm. Magreb zette door en in die beginfase kwam Dongen er nauwelijks aan te pas en met een tomeloze inzet was het de thuisploeg dat de kansjes kreeg. Zo was het ook in de 12e minuut weer raak, de bal werd slecht weggewerkt achterin bij de Brabanders en Guytho Mijland controleerde de bal fantastisch met z’n borst om hem daarna van dichtbij binnen te schieten 2-0. 

Na deze 2-0 kwam Dongen wat meer in de wedstrijd, het drong de Utrechters terug en mede door de enorme tegenwind die Magreb’90 had kreeg de thuisploeg de bal zo nu en dan moeilijk weg en ontstonden er een aantal hachelijke situatie’s zonder dat er echt grote mogelijkheden waren voor Dongen. Daarbij moest de ploeg van Ron Timmers zeer alert blijven op de snelle tegenstoten van de rappe Jawad, Souffian en Guytho die een plaag waren voor de verdedigers van z’n team. Magreb’90 bracht de 2-0 tot de rust en met na de thee de wind in de rug was het een mooi gegeven die stand.

Na de thee in 1e instantie een Dongen dat de thuisploeg ver terug drong en Mounir Ouaj kon voor het eerst z’n kwaliteiten tonen. De druk bleef een minuut of 10 aan met af en toe een counter van de thuisploeg. Na zo’n klein kwartier nam Magreb’90 het heft weer in handen om het daarna niet meer weg te geven. Kans op kans creëerde het team van Jamal Yahiaoui maar te mooi willen afronden in plaats van simpel en een zeer goede sluitpost aan de kant van Dongen zorgde ervoor dat het geen grote nederlaag voor de Brabanders werd. Aan de andere kant kreeg Dongen ook wel een paar kansen maar twee geweldige reflexen van Mounir zorgde er voor dat er voor de 3e maal de 0 gehouden werd. In de laatste minuut mocht Ismail Chibrani nog de 3-0 aantekenen door net iets eerder bij de bal te zijn dan de uitstekende Jordy Zielschot. Een verdiende en mooie overwinning, volgende week vol vertrouwen afreizen naar JVC Cuijck. We rekenen op u steun!!!