• U bent ingelogd als:

Magreb’90 in beker thriller na strafschoppen onderuit

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

magreb_harkema01

Magreb’90 heeft gisteravond in het bekerduel tegen Harkemase Boys het publiek een ware thriller voorgeschoteld. Pas na strafschoppen moesten de mannen van Aart Jan van Bolsel het onderspit delven.

Het begon uitstekend op Papendorp en al binnen een minuut scoorde Ismael Chibrani de 1-0 vanaf iets buiten de 16 krulde hij de bal de verre hoek in. Na deze opsteker heerste Magreb’90 een tiental minuten maar in de 17e minuut was er alweer de gelijkmaker, bij de eerste de beste counter was het meteen raak Rachid verkeek zich op een lange diepe bal, werd uitgekapt en de 1-1 lag achter Michiel. Zo’n 15 minuten na de 1-1 kwam Magreb’90 wederom op voorsprong, een vlot lopende aanval kwam bij Tolga Demirci en die schoot vanaf 5 meter onberispelijk binnen. Magreb’90 zette door en was individueel veel beter dan het Harkemase Boys uit het hoge Noorden. De thuisploeg combineerde er lustig op los maar de paar uitbraken bij slordig balverlies waren ook gevaarlijk. Kansen op de 3-1 waren er maar toch werd het 2-2. In de 47e minuut was er daar opeens de 2-2 een afgeslagen corner werd opnieuw ingeschoten en Tolga en Michiel liepen elkaar eigenlijk een beetje in de weg zodat de rebound een gemakkelijke was 2-2 en meteen het rustsignaal.

De tweede helft een Magreb’90 dat nog meer druk naar voren gaf, vele mogelijkheden wist te creëren maar lang moest wachten op de voorsprong. Die kwam er uiteindelijk wel via een schitterende uithaal van Ismael Chibrani z’n tweede vandaag. Lang dacht men de verdiende voorsprong over de streep te trekken maar net als in het eerste bedrijf was het nu de 93e minuut die de thuisploeg partte speelde, een aanval eindigde bij Arton Musliu die de bal over de iets voor z’n doel staande Michiel heen krulde 3-3. Verlenging dus.

Die verlenging dreigde voor Magreb’90 op een debacle uit te draaien. Binnen vijf minuten stond het 3-4 middels een mooie vrije trap die onderkant kruising achter Michiel verdween en in de slotseconde van die 1e verlenging werd het nog erger, de buitenspel val haperde en men mocht alleen door en voor Michiel afleggen op de meegekomen Uuldriks. De meeste toeschouwers hielden het voor gezien na deze domper.

Magreb’90 ging alles of niets spelen en gooide Emilio naar voren en ging 1-1 spelen en zowaar de tweede verlenging was nog geen minuut oud of Emilio Samsey had de 3-4 al binnen geschoten. De thuisploeg geloofde er weer in en in de 110e minuut was het Ismael Chibrani die bij de 2e paal z’n 3e mocht binnen schieten 5-5 wat een POT en WAT een Uitslag.

Strafschoppen moesten de beslissing gaan brengen , Michiel stopte de 1e maar Magreb’90 miste de 3e en de 5e, Harkemase Boys faalde niet meer zodat de ploeg uit Friesland door gaat naar de volgende ronde. Een goede wedstrijd gespeeld en toch met lege handen maar wel een duel waarop men kan voortborduren. Aanstaande zondag naar UDI’19 daar moet het dan maar gebeuren.

Media betreffende dit duel:
RTV Utrecht
Site Harkemase Boys
Foto’s wedstrijd

 

magreb_harkema02

magreb_harkema03

magreb_harkema04

magreb_harkema05

magreb_harkema06

magreb_harkema07

magreb_harkema08

magreb_harkema09

magreb_harkema10

Video