• U bent ingelogd als:

Magreb’90 hersteld zich tegen Jong FC Den bosch (2-3)

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Magreb’90 heeft zaterdagavond in Den Bosch goede zaken gedaan in de strijd  om directe degradatie in de 3e divisie door concurrent Jong FC Den bosch met 2-3 te verslaan.

Magreb’90 begon, onder leiding van trainer Jamal Yahiaoui, overgekomen van zaterdag hoofdklasser FC Breukelen begon goed aan de wedstrijd door Jong FC Den Bosch meteen in de beginfase op achterstand te zetten door een prachtig afstandsschot van Souffiane Reclaoui hoog in de touwen te schieten. (0-1).

Magreb’90 ging na de goede start op zoek naar het volgende doelpunt maar het vizier stond bij sommige acties niet helemaal op scherp. FC Den Bosch kon in de eerste helft een aantal speldenprikken uitdelen maar echt gevaarlijk voor het doel werden ze niet. Meteen na rust pakte Magreb’90 het weer goed op en ging op jacht naar het tweede doelpunt van de avond en die viel ook snel na rust door een werkelijk fantastisch doelpunt van Centrumspits Jawad Bellahsan die eerst de centrale verdediger van FC Den Bosch het nakijken gaf en vervolgens op de doelman afging en de keeper verraste   met een prachtige lob over de keeper heen in het doel. (0-2).

Na het tweede doelpunt in de tweede gedeelte van de tweede helft zag je dat de krachten van de spelers van Magreb’90 minder werd en daardoor FC Den Bosch beter in de wedstrijd kwam door meer duels te winnen en het op een ander strijdplan gooide door veelvuldig de lange bal te hanteren in het zestienmetergebied van Magreb’90. Zeer ongelukkig belandde de bal tegen de voeten van centrale verdediger Emilio Samsay die de bal van dichtbij in het eigen doel schoot.(1-2).

Magreb’90 liet zich niet van de kaart brengen en counterde meerder malen de aanvallen van FC Den Bosch weg wat resulteerde in een mooie aanval en daarmee het doelpunt in de 78 minuut van de wedstrijd gemaakt (1-3) door jongeling Omar El Ghazouani die een verdienstelijke wedstrijd speelde volgens trainer Jamal Yahiaoui. Dat FC Den Bosch nog in blessuretijd de (2-3) mocht aantikken was alleen voor de statistieken belangrijk.

Geen moment kwam Magreb’90 echt in gevaar.  ”Jongeling Omar speelde een prima pot en ik moet zeggen dat ik ook blij ben dat Ismael Sardi mee deed want die won werkelijk alle duels op het middenveld” “Het was het een teamprestatie van formaat en iedereen heeft zijn stinkende best gedaan na het verlies van vorige week. “Ik voel mij erg thuis bij Magreb’90 en we zijn keihard bezig om zaken rondom de selectie te verbeteren en ons te handhaven voor de derde divisie, want dat is wat wij willen. Berichtgevingen dat wij gewillig willen afdalen naar de hoofdklasse zijn onjuist en door mensen die niet het beste met Magreb’90 voor hebben de media ingeslingerd. Maar ook willen we de jeugdopleiding van de club de aandacht geven die het verdiend”. “Stap voor stap” aldus trainer Jamal Yahiaoui.