• U bent ingelogd als:

Mager optreden van DEV

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

In de thuiswedstrijd tegen CDW uit Wijk bij Duurstede liet DEV zich niet van zijn beste kans zien. In de eerste helft werd DEV zelfs voor een belangrijk gedeelte weggespeeld. In het begin slaagde DEV er nog wel in om de bal in eigen ploeg te houden, maar in die fase ging er meer breed dan diep. Slechts zelden kregen onze voorwaartsen een bespeelbare bal. CDW had feilloos in de gaten dat DEV moeite had om terreinwinst te boeken De gasten zetten steeds weer hoog druk. Hierdoor kwam deze middag een ander belangrijk facet aan het licht en dat was het gebrek aan handelingssnelheid. Verder werd het spel behoorlijk ontsierd door mekkerende spelers en een CDW bank die zich wel erg veel bemoeide met de leiding.

Al na tien minuten trok Christiaan Stuy aan de noodrem in het strafschopgebied, maar de toegekende strafschop werd fraai door Mark Sluis gestopt. In een aantal hachelijke situaties voor het DEV doel kwam Mark er steeds als winnaar uit. Na vijftien minuten kreeg CDW een corner over rechts. De voorzet werd in eerste instantie nog weggewerkt, maar de wegspringende bal werd door CDW aanvoerder Rob Rigter vakkundig tot doelpunt gepromoveerd. Behoudens een aantal afstandsschoten ontstond er nauwelijks gevaar voor het Wijkse doel. Aangezien DEV bleef volharden in slordigheid, speelde het spel zich voor een belangrijk gedeelte af op de DEV helft. Erg veel uitgespeelde kansen hierbij creëerde ook CDW niet.

In de tweede helft heeft DEV absoluut geprobeerd de bakens te verzetten, maar dat ging niet gepaard met veel creativiteit. Dat verslechterde nog meer toen Rick Andeweg geblesseerd uitviel. DEV had meer moeite om CDW van scoren af te houden. In de slotfase kreeg DEV nog een aardige kans toen Marijn de Graaf over links goed doorzette. Zijn voorzet werd door Tim Kas ingeschoten, maar door een verdediger net naast getikt. Ook een volgend schot van Tim had niet het gewenste resultaat.

Al bij al zou een punt vandaag wel erg veel van het goede zijn geweest.

Opstelling DEV Doorn

Doel, Mark Sluis

Achter, Pieter Hegger (Patrick Schrooten) Paul Okkersen, Jordy Godee, Christiaan Stuy, (Wesley de Jong)

Midden, Niek van Schaffelaar, Romek van Deursen, Eddy Caree.

Voor, Tim Kas, Rick Andeweg (Ronny van Middelkoop), Marijn de Graaf.

Verslag Hugo Langras