• U bent ingelogd als:

Maarssen wint overtuigend van Amstelveen

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

De wedstrijdbespreking voor de thuiswedstrijd van Maarssen mannen-1 tegen Amstelveen Heemraad was kort: de enige opdracht was voortborduren op de speelwijze van de week ervoor. Langzaam raakt de nieuwe groep op elkaar ingespeeld en dat is terug te zien in het veld.

Tegen Amstelveen Heemraad nam VV Maarssen 1 direct het heft in handen. De tegenstander werd ver naar achteren gedrukt en Maarssen creëerde direct een aantal kansen. Amstelveen counterde en sleepte daar totaal onverwacht maar wel terecht een penalty mee uit het vuur. Doelman Schreijer zijn eerste actie van de wedstrijd was dan ook de bal uit het net halen. Daarna moest Maarssen met tien man verder, omdat Ferdi Vrede zijn tweede gele kaart incasseerde.
Met 0-1 achter pakten donkere wolken zich samen boven het toch zeer zonnige sportpark Daalseweide… Want een driepunter was in deze thuiswedstrijd eigenlijk wel noodzakelijk, om niet achterop te raken bij koplopers Hilversum en Nita.
De scherpe positiespellen tijdens de training bewezen hun nut, want ondanks het ondertal was het Maarssen dat makkelijk combinerend de weg naar het doel van Amstelveen kon vinden. Voor de rust waren de rollen alweer omgedraaid; het was Sven van Vuuren die zijn ploeg met twee fraaie goals aan de 2-1 voorsprong hielp.

In de rust werd afgesproken niet te gaan consolideren, maar juist op zoek te gaan naar de derde goal. Na tien minuten in de tweede helft waarin Amstelveen nog één keer probeerde aan te zetten, was het Ricardo Bakker die de 3-1 marge op het bord zette en hiermee zijn eerste goal in het Maarssen-shirt maakte. Maarssen nam geen gas terug en bracht met Sven Eggermont, Arnoud Schonis en Sebas Jansen drie sterke, verse invallers in het veld. Een rode kaart aan Amstelveense kant liet de krachtsverhouding verder doorslaan. De nieuwe energie bij de thuisploeg zorgde voor de 4-1 van Wesley van Zoolingen (uit een penalty) en de 5-1 via aanvoerder Eddy Vorm.
Een knappe overwinning met vijf doelpunten in 75 minuten, met voor het grootste deel een man minder. VV Maarssen 1 stijgt door deze overwinning naar plek drie, op drie punten van Nita en Hilversum.

Komende zaterdag de kraker tegen OSM in Maarssenbroek. Een uitwedstrijd die leeft onder de VV Maarssen-spelers, omdat veel spelers een verleden hebben bij OSM. Andersom trouwens ook. We hopen op een echte derbysfeer met veel publiek. Aanvang 14.30 uur.

Geef een reactie