• U bent ingelogd als:

Maarssen-collectief sleept driepunter binnen

Geplaatst in Clubnieuws

 Voormalig prof Kiki Musampa zet bij CTO de lijnen uit, maar verloor toch van Maarssen. 

De stand op de ranglijst zou het idee kunnen geven dat VV Maarssen Mannen 1 in Duivendrecht een makkelijke middag tegemoet ging. Tegenstander CTO bungelt onderin de 3e klasse en Maarssen is sinds twee weken de koploper. In de eerste fase van de wedstrijd was VV Maarssen ook de bovenliggende partij, maar de langdurige blessurebehandeling van de keeper en het zoeken naar een vervanger duurde lang en haalde VVMaarssen uit het ritme. CTO heeft een jonge technische ploeg en aan de hand van regisseur Kiki Musampa kwamen de Duivendrechters steeds beter in de wedstrijd. Maarssen liet zich verrassen uit een corner en kwam hierdoor zelfs op achterstand. Voor rust trok Maarssen de stand echter alweer gelijk via een vrije trap van Sven van Vuuren.

 

Waar Maarssen in de tweede helft snel orde op zaken wilde stellen, herhaalde Musampa aan de kant van CTO het kunstje van Van Vuuren en krulde een vrije bal langs de muur en keeper Marco Schreijer. VV Maarssen moest met 60 minuten op de klok volop in de achtervolging. De concurrentie was onderweg naar een overwinning en puntverlies zou betekenen dat de koppositie moest worden ingeleverd. 

Ook nu bracht de breedte van de selectie uitkomst. Want met verse krachten Arnoud Schonis, Ronald Wielinga en Sven Eggermont werden de duimschroeven aangedraaid en was het Marc van Rees die na een geweldige rush werd afgestopt in de 16 meter. Weer een penalty en de twintigste goal van Van Vuuren. De 2-2 was slechts een kleine opluchting, maar Maarssen wilde natuurlijk meer. CTO stond met de rug tegen de muur, maar leek een punt over te houden aan de wedstrijd met een titelfavoriet. Gelukkig beschikt Maarssen over goudhaantje Ronald Wieling. Uit een voorzet van maatje Jesse Witlox kopte Wielinga in de 88ste minuut de 2-3 tegen de touwen. Met zes minuten blessuretijd moest doelman Marco Schreijer nog één keer aan de bak en redde hij voortreffelijk, waardoor VV Maarssen als winnaar van het veld stapte.

 

Vreugde in het veld en langs de zijlijn waar spelers als Van Zoolingen, Suister, Bouma en Noltes nog niet eens bij de selectie zaten. Het is voor de wissels niet altijd makkelijk om zich in de rol te schikken, maar tijdens wedstrijdmomenten zoals vandaag zorgden juist de wissels voor de ommekeer en werd ook de een na laatste wedstrijd voor de winterstop winnend afgesloten. De overwinning werd daarna uitbundig gevierd, want de complete selectie was te gast op het eerste VV Maarssen Kerstgala, waar tot in de kleine uurtjes werd gefeest.

 

Nog één week opladen voor de laatste thuiswedstrijd tegen nummer laatst Robin Hood. Ook nu zal VV Maarssen zich geen puntverlies kunnen permitteren om als koploper de winterstop in te gaan. Aanvang 14.30 uur op sportpark Daalseweide, met na afloop live muziek in de kantine.

Geef een reactie