• U bent ingelogd als:

Lunteren tegen Valleivogels eindigt in gelijkspel

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Op sportpark De Wormshoef te Lunteren deelden Lunteren en Valleivogels de punten. In de tweede helft wist Jelle Staal zijn ploeg op voorsprong te zetten. De gelijkmaker voor de thuisploeg kwam via Thom Rijnders: 1-1.

Remco van de Fliert, Jordy Liefting, Ronnie van Essen waren voor deze streekderby niet inzetbaar, terwijl Niels Sikking voor langere tijd is uitgeschakeld. Patrick van de Berkt, Jos van Leeuwen en Joshua Akerina  namen de plaatsen in van de drie eerstgenoemde voetballers.

Beide ploegen verloren hun eerste competitiewedstrijd en wilden dus de eerste punten gaan pakken. De ploeg van oefenmeester Rob van den Broek was al in de derde minuut dichtbij het doelpunt. Joshua Akerina gaf een mooie pass op Stefan van den Brink die de bal net voor de achterlijn voor kon geven. Jelle Staal had de bal voor het intikken maar hij schoof tot verbijstering van de rood-witte aanhang de bal naast het doel van Brian Bakkenes.

Zeven minuten later kreeg ook Lunteren een goede mogelijkheid. De cornerbal van Jeffrey Pater kwam in tweede instantie bij Hans van Essen terecht. Zijn inzet kon via de voeten van sluitpost Sven Hardeman gepareerd worden. Na iets meer dan een half uur te voetballen kopte Jos van Leeuwen de bal naast het vijandelijk doel. Het volgende kwartier gebeurde er weinig en het publiek kreeg vlak voor de theepauze weer een aantal kansen te zien. Deze kansen waren allebei voor de gastheren uit Lunteren.  Max Degenaar vond Hardeman op zijn weg en de gevaarlijke voorzet van Freek van Wijk kon ook door de Scherpenzeelse doelman weggewerkt worden.

In de tweede vijfenveertig minuten gingen beide ploegen op jacht naar de openingstreffer. Inmiddels was in de 57e minuut bij Lunteren Niels Kos in het veld gekomen voor Daniël Pestka. Een minuut later lieten Rémon Liefting en Robert van den Broek een mooie combinatie zien. De laatst genoemde schoot de bal maar net over het doel van Bakkenes. De openingstreffer viel in de 63e minuut. Rémon Liefting stond klaar om vanaf ca. 25 meter de bal uit een vrije trap op het doel te schieten. De bal vloog in de hoek, waarna doelman Brian Bakkenes zich niet van zijn beste kant liet zien. Bakkenes beging een blunder en al grabbelend naar de bal zag Jelle Staal zijn kans schoon. De spits van Valleivogels prikte de bal over de doellijn: 0-1.

De formatie uit Scherpenzeel kon de voorsprong echter niet lang vasthouden. Friso Drewes verloor de bal en dat stelde Thom Rijnders in staat om richting het doel van Hardeman te gaan. Uiterst koelbloedig omspeelde hij de doelman en prikte de bal beheerst tussen de twee palen: 1-1.
Direct na dit doelpunt zag Freek van Wijk zijn inzet net voorlangs het doel gaan.

Met nog tien minuten te spelen, ontstond er aan de andere kant ook een mogelijkheid. De inzet van Jos van Leeuwen leek via het lichaam van de doelman het doel in te stuiteren. Robert van den Broek van Lunteren haalde de bal echter voor de doellijn weg. Zes minuten voor het einde kreeg Hans van Essen, na de pass van Freek van Wijk, een goede kans op de winnende treffer. Sven Hardeman kon de treffer verijdelen. Robbert Vlaanderen kwam nog in de ploeg voor de hardwerkende Jimmy de Greef, maar in de uitslag kwam geen verandering.

Zaterdag 6 oktober 2018 mag Valleivogels aantreden in de uitwedstrijd tegen ESC uit Elburg.
De wedstrijd begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter de heer G. Beekman.