• U bent ingelogd als:

Lopik trok aan het kortste eind tegen medekoploper Jonathan en verloor met 0-1!

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Promovendus Lopik speelde tegen Jonathan een goede wedstrijd maar creëerde te weinig kansen om het doelman Prenger van de bezoekers moeilijk te maken. Ditzelfde kan ook gezegd worden van Jonathan, toch wisten de bezoekers uit een vrije trap te scoren en kon het daardoor de drie punten meenemen naar Zeist.

In het eerste kwartier kreeg Lopik enkele mogelijkheden door goede voorzetten van Tom Grootendorst en Jordy van den Berg, echter brachten de ingekopte ballen de keeper van Jonathan niet in problemen. De ploegen hielden elkaar met redelijk goed voetbal in evenwicht maar het lukte vaak niet om gevaarlijk te worden in het zestienmeter gebied. Lopik zette snel druk op Jonathan waardoor de ploeg moeilijk kon opbouwen. Daardoor probeerde de gasten het Lopik moeilijk te maken door uit de counter de snelle en sterke aanvallers Waesberghe en Uriot in stelling te brengen. Aan Lopik zijde speelde centrumverdediger en aanvoerde Mark Broekhuizen echter weer een fantastische wedstrijd waardoor deze counters in de kiem werden gesmoord. Na 40 minuten bleek keeper Joey Broekhuizen van Lopik niet meer verder te kunnen spelen door een rugblessure en werd vervangen door de 19-jarige Stan van Vliet. Kort voor het rustsignaal van de prima fluitende scheidsrechter Stoffer mocht Jonathan een vrije trap nemen. De hoge bal viel precies tussen twee verdedigers van Lopik in het strafschopgebied en de inkomende middenvelder Stephan de Bree schoot de bal op korte afstand snoeihard langs keeper Van Vliet, 0-1. In de tweede helft ging Lopik uiteraard op zoek naar de gelijkmaker en in de 55e minuut sneed spits Ardy de With vanaf rechts goed voor zijn tegenstander langs maar het vervolg was onvoldoende. In de 60e minuut lukte het Dick de Knikker niet om een fantastisch opgezette aanval te verzilveren en Lopik werd sterker en sterker. Ondanks het overwicht was Lopik in de eindpass ongelukkig en lukte het Lopik niet tot scoren te komen. In de 72e minuut volgde er nog een snelle uitval van Jonathan maar Stan van Vliet maakte in een één op één situatie duidelijk een goede vervanger te zijn en pakte de bal fantastisch. In de slotfase probeerde de mee opgekomen Mark Broekhuizen het tot tweemaal toe Lopik naar de verdiende gelijke hoogte te schieten maar het lukte Lopik vanmiddag niet tot scoren te komen en kreeg ondanks het goede spel niet de beloning die het verdiende.

Volgende week wacht voor Lopik een uitwedstrijd tegen Bunnik 73. Deze wedstrijd begint om 14:30 uur.

Opstelling Lopik: Joey Broekhuizen (40e Stan van Vliet), Paul Coenen (77e Robbin de Vos), Mark Broekhuizen, Dave Gaillard, Tom Grootendorst, Jacco Borst, Peter van Wijk (79e Dave van de Akker), Jordy van den Berg, Dick de Knikker, Ardy de Wit, Jonathan Werrie.