• U bent ingelogd als:

Lopik sleept in de tweede helft de overwinning uit het vuur!

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

16-4-2016 Lopik – HMS

Trainer Bertus van Schaik kon vandaag geen beroep doen op Ardy de Wit en Paul Coenen die respectievelijk geblesseerd en geschorst langs de zijlijn stonden. Lopik begon met de stevige wind in de rug maar kwam maar moeilijk op gang. In de 6e minuut kreeg de thuisploeg wel de eerste kans van de wedstrijd toen Jordy van den Berg op snelheid doorging naar de achterlijn maar zijn voorzet leidde tot niets. In de 11e minuut werd Jonathan Werrie in stelling gebracht door een fraaie steekbal van Tony Haars, maar ook deze kans werd niet verzilverd. Kampioenskandidaat Lopik speelde slordig en een aantal spelers bleven onder hun niveau. HMS kreeg in de 19e minuut de eerste mogelijkheid de score te openen, na matig uitverdedigen van Lopik werd Mohamed Hassan de mogelijkheid geboden om keeper Broekhuizen te beproeven. Zijn schot leek gevaarlijk te worden maar Floor Manschot gooide zich in de baan van het schot en verwerkte de bal zo tot corner. Ondanks dat het veldspel matig was en het niet goed liep bij Lopik ontstonden er wel kansjes voor de thuisploeg maar het lukte niet om op voorsprong te komen. In de 34e minuut kwam Lopik zelfs op achterstand. Door slordig uitverdedigen kon Tijmen Pars HMS op voorsprong schieten en liep Lopik achter de feiten aan. Op slag van rust werd de mee opgekomen verdediger Jacco Borst in het strafschopgebied van HMS onderuit getrokken. De prima leidende arbiter Elsinghorst kon niet anders dan een penalty toekennen aan de thuisploeg. Het was Borst zelf die zich daarmee belastte en beheerst de belangrijke gelijkmaker binnen schoot, waardoor de ploegen met een 1-1 stand gingen rusten.

In de rust zette trainer Van Schaik zijn spelers weer op scherp en wisselde de niet geheel fitte verdediger Tom Grootendorst voor rechteraanvaller Robbin de Vos. Dit betekende uiteraard de nodige omzettingen in het elftal Lopik en dit bleek achteraf een gouden greep te zijn. In de tweede helft stond een veel sterker Lopik in het veld. Duels werden meer en meer gewonnen en de spelers straalden meer overtuiging uit dan in de eerste helft. De ingevallen jeugdspeler De Vos zorgde voor constante dreiging aan de rechterkant en speelde met flair. Het overwicht van Lopik groeide en in de 59e minuut knalde Tony Haars de bal onhoudbaar voor keeper Galesloot in de kruising en zette daarmee zijn ploeg op een 2-1 voorsprong. In de 65e minuut kon de HMS keeper ternauwernood een goed schot van Jordy van den Berg keren. Hoewel Lopik -na een matige eerste helft- karakter en veerkracht toonde in het tweede bedrijf, kwam het in de 70e minuut goed weg toen een schot van Lennart Otten nét over het doel verdween. In de 85e minuut werd Robbin de Vos door Dick de Knikker nog de gelegenheid geboden de score uit te breiden, maar de HMS keeper pakte de bal van zijn voeten en voorkwam zo erger. In de slotfase volgden nog enkele goede kansen voor de thuisploeg om de score uit te breiden maar de inzetten van Van den Berg, De Knikker en De Vos troffen helaas voor Lopik geen doel meer. Zodoende bleef het tot het laatste fluitsignaal spannend en sleepte Lopik uiteindelijk een verdiende en belangrijke overwinning uit het vuur. Met nog twee wedstrijden voor de boeg heeft Lopik de beste papieren voor het kampioenschap op zak. Op 30 april staat een uitwedstrijd tegen VSC op het programma en daarna speelt Lopik de laatste wedstrijd van dit seizoen thuis tegen VIOD uit Tienhoven.

Opstelling Lopik: Joey Broekhuizen, Jacco Borst, Mark Broekhuizen, Matrix Tuls, Tom Grootendorst (46e Robbin de Vos), Tony Haars (88e Dennis Werrie), Floor Manschot, Jonathan Werrie, Bas Landman, Jordy van den Berg, Dick de Knikker.