• U bent ingelogd als:

Lopik overrompeld (mede)koploper Maarssen in eigen huis en wint met 0-3!

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Bas Landman ontbrak bij Lopik wegens een bedrijfsactiviteit en tijdens de warming-up bleek Tom Grootendorst niet te kunnen spelen en werd vervangen door Melvin Lamens. Tot overmaat van ramp moest aanvoerder Mark Broekhuizen het veld na 15 minuten al verlaten wegens een rugblessure en waren er, met het inbrengen van Dave van de Akker, al twee wisselspelers na een kwartier gebruikt. Toch zat Lopik toen al op rozen en stond het met 0-2 voor.

Het weer was bar slecht, het regende pijpenstelen maar dat deerde de spelers van Lopiktrainer Bertus van Schaik allemaal niet. De bezoekers startte deze wedstrijd zeer voortvarend. Al in de 6e minuut verstuurde de sterk spelende Jonathan Werrie een voortreffelijke pass op Melvin Lamens die de bal vervolgens uiterst beheerst binnen schoot, 0-1.  Al in de 12e minuut verdubbelde Lopik haar voorsprong, uit een omschakelmoment werd de bal via Lamens en Ardy de With afgeleverd bij Davy Boon, deze kapte de bal naar zijn goede voet en draaide de bal zeer fraai in de kruising, 0-2. Zoals hiervoor al gezegd volgde daarna helaas het uitvallen van laatste man Mark Broekhuizen en werd Jacco Borst een linie teruggehaald. Door de bliksemstart van Lopik was Maarssen duidelijk verrast en liep het in de eerste helft achter de feiten aan en was de tweede bal ook vaak voor Lopik. In de 32e minuut schoot de weer uitstekend spelende Melvin Lamens de bal nog in het zijnet na een prima combinatie tussen Reda Reddam en Davy Boon. Twee minuten daarna kwam Maarssen nogmaals goed weg toen een prima indraaiende vrije trap van Jordy van den Berg door Jonathan Werrie fraai werd ingekopt en de keeper ternauwernood erger kon voorkomen. Nadat de uitstekend leidende scheidsrechter Roeleveld een elleboogstoot op Davy Boon had geconstateerd zag Maarssen de ervaren Sven van Vuuren met een rode kaart vertrekken en speelde het dus vanaf de 36e minuut ook nog met een man minder. Net voor rust behoedde keeper Twan Schimmel Lopik door een vrije trap onschadelijk te maken. Maarssen kwam, ondanks een man minder, goed uit de kleedkamer en  trainer Marco van der Meer ging achterin één op één spelen en Lopik moest aan de bak om de eerste 20 minuten te overleven. In de 50e minuut kwam Lopik goed weg toen een messcherpe voorzet van links door Zaid el Jallouli werd gemist. In de 66e minuut werd nog een bal op de paal gekopt door de thuisploeg maar daarbij bleef het wel. Lopik nam daarna het heft weer in handen en draaide als collectief goed. In de 78e minuut maakte spits Ardy de With van Lopik aan alle hoop van Maarssen een einde en schoot de bal uit een scrimmage langs de Maarssense doelman, 0-3. In de slotfase van deze wedstrijd kwamen er nog diverse kansen voor Lopik op een grotere uitslag maar het bleef steken op een, overigens zeer mooie en verdiende, 0-3 eindstand. Volgende week ontvangt Lopik Focus ‘71 uit Culemborg. Deze wedstrijd begint, zoals gebruikelijk, om 14:30 uur.

Opstelling Lopik: Twan Schimmel, Jordy van den Berg, Mark Broekhuizen (15e Dave van de Akker), Melvin Lamens, Jacco Borst, Floor Manschot, Jonathan Werrie, Ardy de With, Davy Boon (85e Peter van Wijk), Reda Reddam, Jako den Uyl.