• U bent ingelogd als:

Lopik onderuit tegen gebrand DVSU

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

DVSU heeft de punten keihard nodig om rechtstreekse degradatie te ontlopen en vocht voor wat het waard was. Lopik had daar, uitgezonderd het eerste kwartier, geen antwoord op en verloor uiteindelijk met 2-0. Zoals gezegd begon Lopik hoopvol en in de 18e minuut schoot Jonathan Werrie de bal uit de tweede lijn hard op het vijandelijk doel, maar zag zijn diagonaal ingeschoten poging voorlangs gaan. In de 24e minuut kon Ardy de With nét niet voor zijn man komen na een prima pass van Werrie. DVSU werd echter steeds sterker en won vaker de tweede bal op het middenveld. De thuisploeg was meer gedreven dan Lopik. In de 28e minuut kwam Lopik goed weg toen men uit een corner net naast het doel van keeper Broekhuizen kopte. Drie minuten later was het wel raak, de handig draaiende linksbuiten Reda Reddam kapte de bal naar zijn rechter en schoot de 1-0 binnen. Daarna haalde Jacco Borst in de 36e minuut en twee minuten daarna Mark Broekhuizen een bal van de lijn en voorkwamen zij een grotere achterstand voor Lopik. Toch kwam DVSU voor de rust in de 39e minuut op een 2-0 voorsprong. Een hoge bal werd feilloos binnengekopt door Ewout Wijnbergen. In de tweede helft veranderde er niet veel aan het spelbeeld. Lopik kon vandaag niet in het ritme komen en er lukte bar weinig. DVSU was bovenliggend en speelde met meer passie en strijd. Niemand van Lopik haalde deze wedstrijd het gewenste niveau en de nederlaag was dus terecht. Dat er in zo’n wedstrijd ook nog twee handsballen van DVSU in het strafschopgebied niet worden gezien door de scheidsrechter is uiteraard zuur, maar Lopik riep de nederlaag vanmiddag over zichzelf af.

Volgende week zal de ploeg van Bertus van Schaik uit een ander vaatje moeten tappen wanneer de Lopikerwaard derby tegen Benschop op het programma staat. Benschop zit in tegenstelling tot Lopik wel in een positieve flow en staat bovenaan in de 3e periode. In een derby is echter alles mogelijk en Lopik zal er deze middag alles aan doen om de 1-0 nederlaag in Benschop weg te poetsen. De wedstrijd Lopik-Benschop begint om 14:30 uur.

Opstelling Lopik: Joey Broekhuizen, Dave van de Akker (46e Tom Grootendorst), Mark Broekhuizen, Matrix Tuls (75e Dick de Knikker), Jordy van den Berg, Jacco Borst, Floor Manschot, Bas Landman, Davy Boon, Ardy de With, Jonathan Werrie.