• U bent ingelogd als:

Lopik na terechte 3-1 winst medekoploper!

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

 

Lopik kent een prima start van de competitie, met één maal gelijkspel en drie overwinningen staat het met 10 punten uit vier wedstrijden samen met DESTO en DOSC aan de leiding.

Vanaf de start tegen het Culemborgse Focus “07, waartegen Lopik in het vorig seizoen slecht één schamele punt vergaarde, nam de thuisploeg vanaf het begin het initiatief en kreeg het van Focus aanvankelijk ook ruimte om te voetballen. Al in de 7e minuut kwam Lopik op voorsprong. Davy Boon werd goed aangespeeld door Jordy van den Berg en Davy verraste keeper Michel Sprong met een schot in de korte hoek, 1-0. Met verzorgt combinatievoetbal was de thuisploeg duidelijk de bovenliggende partij. De stijlvol spelende Melvin Lamens bediende Lopik spits Ardy de With in de 16e minuut en deze tekende de 2-0 aan. Na een half uur spelen gooide Focus het roer om en werd het duel wat evenwichtiger. Focus deelde wat speldenprikjes uit maar kwam in de 40e minuut goed weg toen het tot hun opluchting een fraai ingekopte bal van Ardy de With vanaf de paal terug in het veld zag terug ketsen. Kort voor de rust manoeuvreerde de sterk spelende Hans Odijk van Focus zich vrij op links maar zag zijn schot naast het doel van Twan Schimmel verdwijnen waarna de ploegen met een 2-0 voorsprong van Lopik gingen rusten. Focus creëerde in de 48e minuut de eerste kans van de tweede helft en Lopik mocht van geluk spreken dat de vrije trap schuin voorlangs het doel werd geschoten. Kort daarna ging Reda Reddam in de 55e minuut sterk door maar zijn schot werd in eerste instantie gekeerd door Focus, in de rebound zag Jordy van de Berg zijn harde doelpoging rakelings over de lat verdwijnen. Het spel van Focus werd in de tweede helft steeds onvriendelijker en de pas 18-jarige scheidsrechter De Groot had zijn handen vol aan de wedstrijd. Uiteindelijk ontkwam de scheidsrechter er in de tweede helft niet aan om twee spelers van Focus met 2x een gele kaart (dus rood), van het veld te sturen. Ook moest er worden opgetreden tegen de technische staf van Focus en liepen de emoties bij de bezoekers hoog op. De spelers van trainer Bertus van Schaik hielden gelukkig het hoofd koel maar het kwam de concentratie van de thuisploeg uiteraard niet ten goede, met onnauwkeurig passing en onnodig balverlies tot gevolg. In de 60e minuut kwam Lopik goed weg, een vrije trap van Focus caramboleerde via keeper Schimmel tegen de lat. In de fase die daarna volgde was het rustig verdedigen van aanvoerder Jacco Borst en de reddingen van de uitstekende doelman Twan Schimmel zeer belangrijk voor Lopik. In de 80eminuut schoot Ardy de With uit een fantastische aanval en dito voorzet van Tom Grootendorst de 3-0 tegen de touwen. Na de aftrap van Focus was Lopik niet scherp genoeg en scoorde Focus uit een snelle counter alsnog de 3-1. In de 86e minuut staakte de scheidsrechter de wedstrijd als gevolg van de hoog oplopende emoties bij Focus en na 10 minuten afkoeling speelden de ploegen de wedstrijd alsnog gedisciplineerd uit.

Volgende week volgt wederom een thuiswedstrijd voor Lopik waar het Jonathan uit Zeist zal ontvangen.

Opstelling Lopik: Twan Schimmel, Jordy van den Berg, Melvin Lamens, Jacco Borst, Jonathan Werrie, Ardy de With (87e Jordy Keja), Davy Boon, Bas Landman (75e Tom Grootendorst), Peter van Wijk (61e Dave van de Akker), Reda Reddam, Jako den Uyl.