• U bent ingelogd als:

Lopik-DOSC 2/2

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Lopik zag een 2-0 voorsprong na de rust binnen een kwartier verdwijnen en moest genoegen nemen met een punt!

Zonder de geblesseerde Bas Landman en Jonathan Werrie trad Lopik in de eerste thuiswedstrijd van de competitie aan tegen DOSC. De ploeg uit Den Dolder had de eerste competitiewedstrijd tegen DESTO  winnend afgesloten en kende een goede voorbereiding.

Al snel in de wedstrijd werd de Lopik goalie getest, maar Joey Broekhuizen keerde de inzet met de vuisten en had daarna in de eerste helft weinig te doen. Lopik heerste in de eerste speelhelft, het zette de bezoekers snel vast waardoor DOSC niet in de wedstrijd kwam. In de 12e minuut werd Ardy de Wit gevloerd in het strafschopgebied en scheidsrechter Rosenow wees direct naar de stip. Jacco Borst bleef koel en schoof de bal keurig buiten bereik van de keeper in het hoekje en bracht Lopik daarmee op 1-0 voorsprong. In de 20e minuut ging Dick de Knikker sterk door op links en bracht De Wit is scoringskans, zijn goede schot ging echter net over. In de 32e minuut bereikte een lange bal van Paul Coenen spits Van den Berg. Jordy ging alleen op de keeper af maar zijn schot werd gekeerd door doelman Imco van Elk, de afketsende bal werd daarna attent opgepikt door Ardy de Wit en vanuit een lastige hoek wist de spits van Lopik de stand alsnog op 2-0 te brengen. Doordat Lopik gedisciplineerd en scherp speelde kwam het in de eerste helft nauwelijks in de problemen en gingen de ploegen rusten met een 2-0 tussenstand. DOSC kwam goed uit de kleedkamer en begon de tweede helft sterk. De doorgevoerde wissel en gewijzigde spelstijl brachten Lopik in het eerste kwartier van de tweede helft in de problemen. Ondanks de waarschuwingen van trainer Van Schaik in de pauze kon Lopik in de 51e minuut niet voorkomen dat de bezoekers op 2-1 kwamen. Een ingeschoten bal vanaf links kon keeper Broekhuizen in eerste instantie nog met de hand keren, maar de naar buiten getikte bal werd daarna feilloos bij de tweede paal binnengetikt, 2-1. Gesteund door deze aansluitingstreffer ging DOSC op jacht naar meer. Lopik stond onder druk en had het moeilijk in deze periode. In de 60e minuut kregen de bezoekers een penalty toegewezen omdat Floor Manschot, in de ogen van de scheidsrechter, zijn hand naar de bal bracht in plaats van andersom. Aanvoerder Rodney van Klooster liet deze kans niet onbenut en bracht zijn ploeg weer op gelijke hoogte, 2-2. In de laatste 25 minuten herstelde Lopik zich knap waardoor er weer een gelijkwaardige en open wedstrijd volgde en waarin beide ploegen kansen kregen. In de 75e minuut kreeg Lopik de beste kans om de winst alsnog naar zich toe te trekken, een doelpoging van de ingevallen Robbin de Vos  ketste van de keeper terug en de mee opgekomen Tom Grootendorst leek de bal enkele meters voor het doel voor het inschieten. Hoewel Tom over een prima traptechniek beschikt werd hij blijkbaar verrast door deze open scoringskans en schoot de bal hard over het doel. De vandaag weer prima spelende Jacco Borst ontving helaas in de slotfase zijn tweede gele kaart waardoor Lopik met 10 man verder moest. In de spannende slotfase werd er niet meer gescoord waardoor ook de tweede competitiewedstrijd voor Lopik eindigde in een 2-2 gelijkspel.

Opstelling Lopik: Joey Broekhuizen, Paul Coenen (87e Matrix Tuls), Mark Broekhuizen, Dave Gaillard, Tom Grootendorst, Jacco Borst, Floor Manschot , Dick de Knikker (73e Robbin de Vos), Ardy de Wit, Peter van Wijk (65e Dave van de) Akker, Jordy van den Berg.