• U bent ingelogd als:

Lopik boekt vierde achtereenvolgende competitie overwinning!

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

De ploeg van trainer Bertus van Schaik boekte tegen DVSU een nipte overwinning van 1-0. Bas Landman was de matchwinner en scoorde in de 12e minuut de enige treffer van de wedstrijd, maar het was vooral aan het voortreffelijke keeperswerk van Joey Broekhuizen te danken dat Lopik de vierde achtereenvolgende competitiezege mocht bijschrijven.

De wedstrijd begon ruim later omdat de scheidsrechter zich had vergist en zich aanvankelijk bij een andere club had gemeld. Al snel na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Marees bleek dat de ploegen er zin in hadden. Na een paar minuten spelen kwam de mee opgekomen centrumverdediger Mark Broekhuizen al in scoringspositie, maar kwam net iets te kort om voor een stunt te zorgen. In de 10e minuut stak -de vandaag weer in de basis gestarte – Davy Boon de bal keurig op Bas Landman, maar het vervolg was nog onvoldoende om DVSU in verlegenheid te brengen. Twee minuten later was het wel zover, uit een rebound nam Bas Landman de bal beheerst aan en schoot de bal onberispelijk achter doelman Lee Mc Fedden van DVSU, 1-0. Daarna ontstond een aantrekkelijk duel waarin beide ploegen kansen kregen. Aan de linkerkant kreeg verdediger Tom Grootendorst in de eerste helft weliswaar veel mogelijkheden om mee op te komen, maar moest enorm op zijn hoede zijn om zijn directe tegenstander af te stoppen. Deze rechterspits, Jerry Minjon, bleek een zeer sterke en snelle speler en zorgde voor veel gevaar voor Lopik. In de eerste helft was Lopik de bovenliggende partij maar verzuimde het om de marge te vergroten. Kort voor rust kwam de thuisploeg ook nog goed weg toen Minjon te veel ruimte werd geboden door Grootendorst, de doorgebroken speler van DVSU werd echter door doortastend optreden van keeper Broekhuizen gestuit en Lopik ging met een magere 1-0 voorsprong naar de thee. In de tweede helft ging DVSU direct op jacht naar de gelijkmaker en ging met een extra aanvaller spelen. In de 46e minuut verrichte Joey Broekhuizen al een prima redding en kon erger voorkomen. In de 50e minuut ontstond er – na fraai kapwerk van Jonathan Werrie – een schietkans voor Peter van Wijk, maar de keeper van DVSU stond op de goede plaats. Toch lukte het DVSU om het Lopik heel moeilijk te maken en regelmatig voor gevaar te zorgen. In deze benauwde fase van de wedstrijd toonde Lopik eens te meer over een hecht team te beschikken. De collectieve inzet en bereidheid elkaar te steunen hield Lopik op de been en met razendsnelle counters zorgde de thuisploeg zelfs nog voor gevaar. DVSU speelde echter een sterke tweede helft en het was vooral aan het fabelachtige keeperswerk van Joey Broekhuizen te danken dat Lopik overeind bleef in deze spannende wedstrijd en wederom drie punten mocht bijschrijven. Als nieuwkomer in de derde klasse behoud Lopik daarmee knap haar vijfde positie op de ranglijst.

Volgende week wacht Lopik een verre bekerwedstrijd in Breezand tegen zondag tweede klasser Z.A.P.

Opstelling Lopik: Joey Broekhuizen, Jordy van den Berg, Mark Broekhuizen (82e Dick de Knikker), Dave van de Akker, Tom Grootendorst, Jacco Borst, Floor Manschot, Peter van Wijk, Bas Landman, Davy Boon, Jonathan Werrie.