• U bent ingelogd als:

Leuk begin van VVZ’49 tegen Jong Ajax

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

 

We zijn weer begonnen. Vroeger dan ooit te voren. Een op het laatste moment ingelaste oefenwedstrijd tegen het tweede van Ajax, wat uitkomt in de Jupiler League was te leuk om af te slaan, waardoor de Heeren van VVZ’49 er nu al twee trainingen en een oefenwedstrijd op hebben zitten.

 

Niet compleet, maar toch goed en leerzaam.

Uiteraard kon de nieuwe trainer Simon Ouaali niet over een complete selectie beschikken. Vakanties zorgden ervoor dat de slechts 13 selectiespelers aan de start konden verschijnen. Een moment waarop gelijk de trent voor het komende seizoen werd gezet, zonder pardon werden er op verzoek van Ouaali 4 talenten uit de VVZ’49 academy geplukt om enerzijds het team compleet te maken en anderzijds te proeven aan de sfeer.

En zo kon het dus zo maar zijn dat 1ste jaars A junior Matthijs Smit zich, gesteund door vader en twee zenuwachtig ronddrentelende Amsterdamse tantes in het bezit van Ajax seizoenkaarten, ineens tegenover Dragi Gudelj zag staan.

Maar ook voor de andere spelers vanuit de jeugd was het leerzaam. Het zijn maar weinige jeugdspelers in Soest gegund om op dit niveau in te stromen.

 

Naast deze ervaringen konden de veelvuldig meegereisde VVZ supporters meteen zien dat we in ieder geval twee aanwinsten binnen hebben. Met Ismael Sardi en Mo Messaoud hebben twee raspaardjes in huis, die naast dat het hele aardige jongens zijn ook wel een uitkunnen gaan groeien tot de mannen die het team bij de hand gaan nemen. Ze behoorden met Yordi Verheijen, good old Ruben de Goede en Tom Gesgarz, aanvoerder Jefta van den Broek tot de beteren van de dag.

 

Niveau verschil te groot, maar uitslag alleszins acceptabel.

Natuurlijk was het niveau verschil te groot. Ondanks het feit dat Ajax 3 man met Oranje U19  in Duitsland heeft, en 3 man bij Ajax 1, waren ze duidelijk enkele maatjes te groot. Maar toch ook op grote periodes van de wedstrijd stond het gewoon goed. En kwam Ajax op de van hun bekende breiende manier er niet doorheen. Er waren dan ook een paar persoonlijke fouten voor nodig om de gastheren op voorsprong te zetten.

Aanvallend konden de Heeren van VVZ’49 weinig uitrichten. Op een paar corners na en hier en daar een counter was het toch voornamelijk Jong Ajax wat de dienst uitmaakte. Zonder de Heeren van VVZ’49 stuk te spelen. Want ondanks dat er aangetreden werd tegen (bijna) profs bleef het geheel conditioneel op peil en werd men nooit van het kastje naar de muur gespeeld.

 

Conclusie na een weekje.

En zo zit de eerste week er weer op. Een week van benieuwd kijken naar de nieuwelingen. 3 nieuwe trainers en een paar nieuwe spelers, overkomend talent vanuit de Academy, en vooral veel vertrouwde gezichten.

Een eerste wedstrijdje over 2x 35 minuten zonder kleerscheuren doorgekomen, en een afloop zoals al aangekondigd door de trainer; “je verliest toch, maar zorg vooral dat je een leuke dag heb..”

En dat hebben we gehad, het zag er allemaal goed uit en doet nu alweer verlangen naar de volgende wedstrijd.

 

We zijn weer begonnen……

 

Uit naar DOVO.

De volgende wedstrijd die we spelen in de aanloop naar de nieuwe competitie is tegen het Veenendaalse DOVO, uitkomend in de Hoofdklasse B. Aanvang op Sportpark Panhuis in Veenendaal is 14.30 uur

 

Toeschouwers: 450

 

Scoreverloop:

16’     1-0 Elton Acolatse
20’     2-0 Léon Bergsma
30’     3-0 Markus Bay
36’     4-0 Markus Bay
48’     5-0 Elton Acolatse
52’     6-0 Adham El Idrissi
60’     7-0 Jack van Moerkerk
65’     8-0 Elton Acolatse

 

Opstelling VVZ’49

Stijn Waals (47’Daan van der Vliet),

Yordi Verheijen (47’Danny Meerdink), Tom Gesgarz (47’Kyliam Boers) , Ruben de Goede, Björn Bosman

Joey Kam (35’ Sergio Kok), Jefta van den Broek, Ismael Sardi, Tristan Walet (35’ Matthijs Smit) (47’ Cas Lunter)

Mo Messaoud, Saddy de Koning

 

10-07-2016

Tekst; Henk van der Pol