• U bent ingelogd als:

Legends Day DOS Velox Elinkwijk trok veel oud-voetballers

Geplaatst in Rubrieken / Columns

Ze kwamen overal vandaan, zondag in het paviljoen van de SVDU.

De bekende Utrechtse spelers uit een roemrijk verleden zoals Michel Kruin, Gijs Uittenbosch, Co Alflen, Jan Verkaik, Piet Mackaay, Tonnie Nieuwenhuis, Dick Teunissen, Leo van Veen, Jan van Tamelen, Teus Huijgens, Jan Huberts, Cees Sluik, Joop Leliveld, Sjakie Brokx, Henk Temming, Hans de Weerd, Fred de Klein, Ruud en Jan van de Berg, Joop van de Bogert, Co van de Hoogen, Herre Jansen, Ser Nieuwhoff, de weduwen van Jan Groenendijk, Opoe Krommert, Sjaak Koole en de kinderen van Martin Okhuisen, Ben Aarts, Cor Luiten en Hassie Achterberg.

Karel Schulze kwam met echtgenote uit het hoge Noorden en Joop Oomens met kleinzoon uit het diepe Zuiden. “Geen probleem, we wilden dit niet missen”, aldus de oude rechtsback en spits van Elinkwijk.

Ook oud-DOS speler Mr Wil Brakkee, in 2002 cum laude afgestudeerd op de Utrechtse universiteit op het onderwerp DOS, kwam over uit Zwolle. Promoveerde destijds onder prof dr. P Verweel met het onderwerp DOS. In een zaal met familie, vrienden en wetenschappers moest Wil laten ze zien hoeveel hij wist van DOS. Hij slaagde cum laude. De plechtigheid was een van de festiviteiten rond de heropening van het gerestaureerde Academiegebouw op het Domplein, waar alle echte promoties plaatshebben. Het Academiegebouw werd 108 jaar geleden door de Utrechtse burgerij aan de universiteit geschonken.

Voor 2017 zijn er al plannen voor een nieuwe Legends Day. Mogelijk weer tegelijkertijd met de jaarlijkse Legends Day Fc Utrecht. Een veelgehoorde wens is de twee groepen spelers gezamenlijk te ontvangen in Stadion Galgenwaard. Binnenkort meer nieuws daarover.

Gert van Es