• U bent ingelogd als:

Leep Nieuwland doet veldoverwicht Veensche Boys verstommen

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Na twee spelronden staat Veensche Boys nog altijd met lege handen. Ook tegen Nieuwland werd verloren. Tegen de Amersfoorters kwam de ploeg van Richard van Vliet niet verder dan een 1-3 nederlaag. Ondanks een overduidelijk veldoverwicht wist Veensche Boys opnieuw niet winst af te dwingen.

Nieuwland pakte het slimmer aan. Het zakte in en wachtte haar schaarse kansen af. Sterker, De Amersfoortse ploeg kreeg pas na een krap half uur haar eerste kans, een schot dat werd gevangen door doelman Martijn van de Grootevheen. Even voor rust was de Veensche goalie iets minder succesvol: het lukte hem niet een afstandsschot van Ron Mooibroek te pareren. Met 1-0 op het scorebord ging Veensche Boys de kleedkamer, wetende dat het het spelbeeld domineerde, maar haar kansen niet wist te verzilveren.

Na de thee ging Veensche Boys voortvarend van start. Spits Kevin Hols kwam alleen te staan voor de keeper van Nieuwland, maar hij schoot onfortuinlijk tegen de doelman aan. Sterker nog, in de omschakeling haalde Nieuwland opnieuw uit. De bal werd mooi voorgegeven van rechts en voormalig Veensche Boys-spits kon voor een lege goal inkoppen (2-0).

Inmiddels was Michael Dingsdag ingevlogen vanuit Breda en zijn komst zorgde voor nieuwe impulsen. Bas van de Grootevheen gaf voor uit een hoekschop en ditmaal was Kevin Hols wel succesvol. Hij frommelde de 2-1 erin. Veensche Boys was terug in de strijd waarop een groot offensief kon beginnen. Wat de Blauwe helden echter ook deden, de bal wilde er maar niet in. Sterker, het slotakkoord was voor Nieuwland. Berat Avci scoorde drie minuten voor tijd de winnende treffer: 3-1.

Tekst Kees van den Heuvel