• U bent ingelogd als:

Late zege voor VVZ’49 in Bunnik

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Afgelopen week verschillende hoogtepunten, voor andere waarschijnlijk dieptepunten, mogen meemaken in de voetbalwereld.

Gisteren tegen Bunnik zorgde Joey ervoor dat er vandaag  in ieder geval 1 trotse moeder rondloopt.  Een paar minuten voor tijd wist hij met de punt van zijn schoen (maat 47) een door Saddy gewonnen duel, de bal te beroeren en voor de aanwezige VVZ-supporters een klein hoogtepunt te creëren. Hierdoor wist VVZ een nou niet bepaald enerverende wedstrijd alsnog winnend af te sluiten en daardoor de beide concurrenten voor de titel, CDW en Jonathan op afstand te houden.

Voor Bunnik een dieptepunt, ondanks dat ze er bijna alles aan deden om het VVZ zeer lastig te maken. Er waren zelfs periodes in de 2e helft dat ze het betere van het spel hadden. Niet zo zeer voetbaltechnisch gezien, het bleef een matige ploeg, echter wel door volop strijd en beleving.

In de 46e minuut caramboleerde de bal net een paar centimeter naast de verste paal, nadat het “schot” nog net op tijd werd geblokt. Een tiental minuten later wist Oscar op kundige wijze zijn goal te verkleinen en een inzet te keren, eigenlijk een hele grote kans waarvan menigeen het idee had dat de VAR waarschijnlijk buitenspel zou hebben geconstateerd.

Het 1e kwartier van de wedstrijd zag  het er voor VVZ nog veelbelovend uit. Het tempo werd hooggehouden, mede doordat de bal het werk deed, oftewel men kon elkander goed vinden, geen slappe passjes en weinig postbodes te vinden. Langzamerhand werd het allemaal minder, zonder echt de grip te verliezen. Natuurlijk werden er wat mogelijkheden gecreerd, zonder het dotjes te kunnen noemen. Sommige spelers hapten naar adem, waarschijnlijk omdat de afstand tussen de linies wel erg groot werd.

Bjorn Bosman kwam na rust voor de ongelukkig acterende Floris en wederom was VVZ de bovenliggende ploeg. Er werden wat grotere kansjes geschapen. En toch weer ebde het overwicht weg, waardoor Bunnik eigenlijk te makkelijk bij kon blijven en te vaak voor de goal van VVZ kon verschijnen.

Thijmen voor de leeg gestreden Uziyr en uiteindelijk Joey voor Jordy moesten de ploeg nog proberen de nodige impulsen te geven, wat uiteindelijk ook lukte. Het werd dus toch een wedstrijd met een hoogtepunt, zonder het gevoel te hebben dat het er 1 was.

Stan, Oscar en de bijna foutloze Delano waren vandaag de rots in de branding.

Wel knap om te zien dat de ploeg zo’n wedstrijd toch nog naar een goed einde weet te brengen, wederom onder kundige leiding van een jonge scheidsrechter.

Helaas ook een dieptepunt meegemaakt. Na de wedstrijd een belabberde actie van een staflid van Bunnik, die een van de VVZ-spelers een schop(je) meende te moeten geven.

Iets waarvoor hij later wel zijn excuses aanbood. Ja, he he!