• U bent ingelogd als:

Kromme Rijn Streekderby AURORA 1 – ODIJK 1 onbeslist

Geplaatst in

AURORA 1 – ODIJK 1 1-1
Zondag 4 december 2016

Op deze Kromme Rijn Streekderby waren veel supporters vanuit Odijk en Werkhoven afgekomen. Een half uur voor aanvang van de wedstrijd keurde de scheidsrechter het hoofdveld goed want de nachtvorst had aardig toegeslagen. AURORA begon voortvarend aan deze wedstrijd maar Sander de Bruin en Tom de Bruin hadden hun vizier nog niet op scherp staan. Odijk kreeg een grote kans om de score te openen maar na een scrimmage voor het doel van keeper Timo Freen ging de bal er niet in. Na bijna een half uur spelen was het Odijk speler Nico de Jong die te laat de tackel in zette op Sander de Bruin waarna de scheidsrechter resoluut naar de stip wees. Normaal is deze klus voor Sander de Bruin maar die was nog niet hersteld na deze forse overtreding. Dennis Nederhof was het die zijn penalty gestopt zag worden door de Odijkse keeper Berry van Luyn. AURORA liet zich niet uit et veld slaan na deze teleurstelling en creëerde volop kansen die echter geen doelpunten opleverden. In de slotfase van de eerste helft was het ODIJK dat dichtbij een doelpunt was maar Timo Freen redde bekwaam.

ODIJK was het dat een beste kans kreeg om aan de leiding te komen maar het schot verdween naast het doel. In de duels werden de gasten uit Odijk sterker en maakte het voetballen voor AURORA moeilijk waardoor steeds meer de lange bal gezocht werd door AURORA. Dit kwam het spel niet ten goede want ODIJK liet het ook niet na om dit te doen. Bij een aanval van linkerkant werden de verdedigers van AURORA verrast waarna Nico de Jong ODIJK op een 0-1 voorsprong bracht. Het meegekomen publiek uit ODIJK vierde net als de speler deze voorsprong uitbundig. Het spel ging daarna op en neer maar ODIJK bleef de voorsprong behouden. Kort achter elkaar wisselde trainer Rob van Gardingen twee AURORA spelers. De laatste was Tom Strik die vorige week in Achterveld na een korte inval beurt twee keer raak schoot. De tijd begon te dringen voor AURORA dat volop de aanval ging voetballen. Het moest uitkijken dat ODIJK, dat veel ruimte kreeg, niet met een dodelijke counter zou komen. AURORA nam dit risico en zag invaller Milton van Dam een voorzet net over de lat koppen. Daarna was het dus toch weer “Goudhaantje” Tom Strik die de bal diagonaal vanaf rand 16 meter met een streep in de verre hoek knalde. Zo uitbundig ODIJK haar voorsprong vierde deed alles wat AURORA was dat ook bij deze gelijkmaker Een verdiende en fraaie gelijkmaker van “SuperSub” Tom Strik.
ODIJK kreeg daarna de kans om de wedstrijd te beslissen maar een aanvaller van ODIJK faalde daar in volledig. Kansen kreeg AURORA daarna ook nog maar keeper Berry van Luyn hield stand waarna de scheidsrechter voor het einde floot.
Gezien het verloop van de wedstrijd was de 1-1 een terechte uitslag, daar was iedereen het na afloop mee eens. Het clubhuis van AURORA stroomde na de wedstrijd helemaal vol en onder het genot van een drankje werd de wedstrijd door menig support nog eens door gesproken. Deze streekderby’s blijven iets bijzonder zowel binnen het veld als daarbuiten waar gezelligheid zeker centraal staan.

Scoreverloop:
65) 0-1 Nico de Jong
82) 1-1 Tom Strik

Opstelling AURORA:
Timo Freen, Mike van Lunsen (70. Tom Strik), Chris van der Lingen, Thijs van der Brink, Kevin Oskam (45. Pepijn van der Poel), Matthijs de Jong, Sander de Bruin, Dennis Nederhof, Clint de Ligt (65. Milton van Dam), Gilles Vernooij, Tom de Bruin.