• U bent ingelogd als:

Kort verslag trainingsweekend A-selectie Valleivogels

Geplaatst in Clubnieuws

Trainingskamp A-selectie 2016 – 2017

Op vrijdag 6 januari verzamelde de selectie zich om 12.00 uur bij Valleivogels om te vertrekken richting Brabant.

We vertrokken eerst naar Mierlo. Hier verbleef 2de divisie club Kozakken Boys om zich voor te bereiden op de 2de seizoenshelft. Om 15.00 uur stond hier de oefenwedstrijd Valleivogels – Kozakken Boys op het programma. Een gerenommeerd tegenstander natuurlijk maar het werd een leuk potje met een hoog tempo. We begonnen de wedstrijd goed en kwamen in de 10de minuut via een penalty van Robert van den Broek zelfs op een 1-0 voorsprong. Dit konden we helaas niet vasthouden en kregen voor rust nog 3 doelpunten tegen. Ruststand 1 – 3. In de rust werd er aan beide kanten veel gewisseld. We hielden de 2de helft lang ons doel schoon maar in de 70ste minuut was het dan toch good old Berry Powel die de 1 – 4 maakte niet lang daarna gevolgd door de 1 – 5. Daarna kwamen we er toch nog een paar keer goed uit wat zelfs resulteerde in 2 doelpunten voor ons. Helaas werd de eerste goal van Jordy Liefting onterecht afgekeurd door de verder goed leidende scheidsrechter uit Eindhoven. Toch maakte we daarna nog wel een doelpunt. Een uitstekende pass met buitenkant rechts (buutenkant Aart) van Jamal Ouassif werd keurig afgerond door Wilbert Thomassen. Eindstand 2 – 5. Een uitslag waar we ons niet voor hoeven te schamen. Ondanks het verlies konden we terug kijken op een goede wedstrijd en konden we toch met een goed gevoel vertrekken naar ons verblijf ‘Harba Lorifa’ in Valkenswaard.


We kwamen hier om 17.45 uur aan en konden om 18.00 uur gelijk aanschuiven voor het buffet. We kregen een echte sportmaaltijd voorgeschoteld met soep en pasta.

Na het eten kon iedereen zijn spullen naar de kamer brengen en werden de eerste drankjes gedronken in de bar van het sporthostel.

Om 20.30 stond de pubquiz op het programma onder leiding van elftalleider Bert van den Broek. We werden ingedeeld in teams van 3 en de strijd kon beginnen. Er werden in totaal 70 vragen gesteld in verschillende rondes over allerlei onderwerpen met als slot wat vragen over Valleivogels. Op de derde plaats eindige uiteindelijk met 44 punten Jimmy de Greef, Jordy Liefting en Robert van den Broek. Op plek 2 eindigde het team van Gert van de Grift, Stefan van de Brink, Peter van de Pol en Jamal Ouassif met 45 punten (met de aanwezigheid van Gert in deze groep een uiterst knappe prestatie). De winnaars waren uiteindelijk Wendy de Greef, Niels Sikking en Joshua Akerina met 46 punten.


Na de quiz volgde nog een gezellige avond. Sommige gingen kaarten, andere darten en weer andere een potje poolen. De avond werd door de meeste spelers nog afgesloten in de kroeg in Eindhoven. De leiding koos er verstandig voor om in het hostel te blijven en hier samen met een paar spelers het spel ’30 seconds’ te spelen.


Na de geslaagde 1ste dag begon op zaterdag de dag weer vroeg en zat iedereen om 8.30 uur aan het ontbijt. Wegens de slechte weersomstandigheden ging de geplande training om 10.00 uur niet door. Hierdoor werd er uitgeweken na een dichtbij gelegen sportcentrum. Hier kreeg de selectie een fitness training voorgeschoteld van personal trainer Peter van de Pol. Die duidelijk in zijn element was. Na de fitness hadden we nog een uur om in het zwembad en in de sauna bij te komen. Dit kwam voor sommige goed uit met oog op de avond ervoor.

Na de sauna volgde de lunch weer in ons hostel. Aansluitend aan de lunch hadden we een teambespreking onder leiding van onze trainer Dennis van der Steen. Hij vertelde de groep hierin officieel nog een jaar aan te zullen blijven als trainer van Valleivogels 1. Wat door de selectie met applaus werd ontvangen. Ook werden de doelen voor de 2de competitiehelft opgesteld. Waarin we met elkaar weer willen gaan vlammen!

Na de bespreking was er nog even tijd voor ontspanning totdat we om 15.00 uur gingen karten.

De selectie werd in 4 groepen verdeeld van 6 personen. Elke groep reed 2 heats van 10 minuten. De 6 personen met de beste ronde tijd kwalificeerden zich voor de finale. De finale werd gereden door Stefan van de Brink, Remco van de Fliert, Jos van Leeuwen, Nick Engelen, Remon Liefting en Robert van den Broek. Na een bloedstollende finale waarin de verschillen heel klein waren eindigde Remon Liefting uiteindelijk op de 3de plaats. 2de werd Nick Engelen en op de hoogste trede van het podium mocht Robert van den Broek (aka Verstappen) plaatsnemen, die zich als winnaar kroonde van een leuke middag!


Bij terugkomst in het hostel konden we gelijk weer aanschuiven aan het buffet. We kregen een gezonde maaltijd voorgeschoteld met soep, kip, Rode kool, aardappels en salade. Dit was voor sommige iets te gezond die na het buffet toch besloten de plaatselijke pizzaboer te bellen.

Na het eten was er weer tijd voor ontspanning. Sommige kozen ervoor om even bij te slapen andere gingen een potje kaarten of darten.

Om 22.30 uur werden we door taxi’s opgehaald om te gaan stappen in Eindhoven. Dit keer ging iedereen mee. Het werd een hele gezellige avond in Café Costa. En de nacht was nog lang…


Toen bijna iedereen uiteindelijk weer arriveerde in het hostel werd Gert van de Grift door iedereen nog even welterusten gewenst. Hij probeerde op een bank midden in het hostel in slaap te komen omdat door zijn gesnurk niemand hem accepteerde op de kamer. De goed bedoelde nachtwensen werden door Gert niet zo ervaren helaas.

Na een korte nacht zat iedereen om 09.00 uur weer aan het ontbijt. Na het ontbijt konden we uitchecken en vertrokken we moe maar voldaan weer naar huis.

We kunnen terugkijken op een geslaagd trainingsweekend waar hopelijk de basis is gelegd voor een goede en succesvolle 2de competitiehelft.

We willen bij deze het bestuur bedanken voor hun bijdrage aan dit weekend. Ook willen we de supporters bedanken voor hun steun in de 1ste competitiehelft. We hopen jullie ook in het nieuwe jaar weer in grote getalen langs de lijn te mogen begroeten!

Met sportieve groeten,

Valleivogels 1