• U bent ingelogd als:

Koos Mostert gaat ook de jeugdkeepers trainen bij Cobu Boys

Geplaatst in Clubnieuws

Onze (senioren) keepers worden dit seizoen getraind door een Soesterkwartierder die een vracht aan ervaring met zich meebrengt. We hebben het over Koos Mostert, die volgend jaar ook de jeugdkeepers onder zijn hoede gaat nemen. Wij stelden hem de volgende vragen.

Hoe ben je bij Cobu Boys terecht gekomen?

Mijn schoonzoon Jelle Vermeulen was vorig seizoen keeperstrainer bij Cobu Boys. Toen hij een eigen zaak (een saladebar) was gestart in de binnenstad van Amersfoort,  kwam hij er al vrij snel achter dat daar zoveel tijd in ging zitten dat het keeperstrainen niet meer hiermee te combineren was.  Via Jelle werd ik benaderd door Bert van den Brom en na een gesprek met Bert de Ruiter was ik er snel uit.

Waar heb jij gevoetbald Koos?

In mijn jeugd heb ik tot de- A junioren gevoetbald bij HVC. Daarna ben ik naar SOVA 54 gegaan. Daar heb ik 15 jaar in het 1e elftal gekeept. Ik ben daarna naar VOP gegaan, waar ik 10 jaar in het 1e elftal keepte.  Wegens een tumor in mijn schouder moest ik helaas stoppen met keepen. Ik werd daarna in het jaar 2000 benaderd door Hans van Weelde, trainer van Nieuwland. Door hem belandde ik in het keeperstrainers vak.  Na de selectie van Nieuwland getraind te hebben kwam Quick op mijn pad. Daar heb ik 3 jaar als keeperstrainer gewerkt. Na Quick heb ik 4 jaar Roda getraind en vanaf 2008 tot 2016 heb ik met veel plezier weer bij Nieuwland de keepers van de selectie en jeugd onder mijn hoede mogen nemen.

Wat vind jij van Cobu Boys?

Ik vind Cobu Boys een gezellige club met veel enthousiaste vrijwilligers. Er lopen hier mensen die ergens voor staan. Niet alleen bij de jeugd maar zeker ook de oude garde lopen clubleden die allemaal hun steentje bijdragen.

Wat vind je van de keepers die je nu traint?

De gebroeders Van Andel  (Robin en Sander) zijn zeer enthousiast en leergierig op de training. Sander speelt een zeer goed seizoen, complimenten dus.  Victor Bongers moet ik ook niet vergeten natuurlijk,  hij doet op de training ook stinkend zijn best.

Heb je nog hobby’s?

Naast vissen mag ik graag veel sport op tv kijken. Verder ga ik als levensgenieter regelmatig naar mijn favoriete vakantieland Griekenland.

Wat wens jij Cobu Boys?

Ik hoop dat het 1e elftal promoveert naar de 3e klasse, dit zou het Amersfoortse voetbal ten goede komen.

Wil je verder nog iets kwijt?

Vanaf dag één ben ik goed opgevangen door de staf en is de samenwerking  met hen goed. Het volgende seizoen ga ik ook de keepers van de jeugd trainen, ook die zijn belangrijk. Verder wil ik mijn nuttige assistent Aart van Putten hierbij nog even noemen. Hij ondersteunt mij bij de trainingen in de verschillende spelvormen. Ook met hem is het prettig samenwerken.  Ik heb het dus reuze naar mijn zin hier.