• U bent ingelogd als:

Kockengen 1 wint gemakkelijk in Blaricum

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

bvv

Afgelopen zaterdag heeft het eerste elftal van Kockengen eindelijk weer eens gewonnen. Op bezoek bij BVV ’31 werd het uiteindelijk 2-5 voor de equipe van trainer Patrick Hilhorst.

In de eerste helft van deze wedstrijd, tegen de nummer laatst van de competitie, opende Kockengen slordig en het was dan ook niet onverdiend te noemen dat BVV na 9 minuten een 1-0 voorsprong nam. Kockengen leek hierna wakker geschud en kwam ook al weer vrij snel op gelijke hoogte toen aanvalsleider Zeldenrijk een corner van Vincent Kamp wist binnen te koppen, 1-1. Nadat Kockengen na 25 minuten spelen ook nog eens de leiding nam (Kamp maakte op aangeven van Hilhorst de 1-2) was het verzet van BVV gebroken en ging het snel. Binnen tien minuten lagen ook de 1-3 (Hilhorst) en 1-4 (tot zijn eigen verbazing wederom Kamp) in het netje en een walk-over dreigde voor de thuisploeg. Toch kon BVV op slag van rust nog iets terug doen. Een mooie aanval eindigde in het doel van keeper van Zutphen, waardoor de ruststand slechts 2-4 betrof.

In het tweede bedrijf had BVV zich voorgenomen om ‘de dood of de gladiolen’ te gaan spelen. De thuisploeg zette alles op alles om Kockengen vroeg vast te zetten. Uiteraard brengt dit spel risico met zich mee en na een uur spelen wist Michel Zeldenrijk op aangeven van Kamp de wedstrijd in het slot te gooien, 2-5. Na deze treffer kabbelde het spel voort en ondanks dat er nog wel een aantal behoorlijke kansen aan beiden kanten te noteren vielen bleek dit na 90 minuten spelen ook de eindstand te zijn.

Door gunstige uitslagen op andere velden lijkt Kockengen voorlopig verlost van degradatiezorgen. De Kockenezen bezette de 9e plek op de ranglijst met een gat van respectievelijk 5 en 6 punten op achtervolgers S.V. Ouderkerk en NVC. Daarom kan Kockengen reikhalzend toeleven naar de confrontatie met V.V. Eemboys aankomende zaterdag. Eemboys bezet plek 8 op de ranglijst en bij een 3-punter in deze lastige uitwedstrijd zullen de geel-zwarten deze positie overnemen.