• U bent ingelogd als:

Knap herstel SO Soest tegen AFC Quick

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

De wedstrijd is 26 minuten jong als er een 2-0 voorsprong voor Quick op het scorebord staat. Met die 2-0 komt SO Soest nog goed weg, want de roodzwarten uit Amersfoort krijgen legio kansen om de score uit te bouwen. Jaime Hensen, verblind door de zon, ziet onder meer een bal via de onderkant van de lat aan de goede kant van de lijn het veld in stuiteren. Het is een van de diverse hachelijke momenten voor het doel van de Soest-keeper.

Soest begint erbarmelijk aan de derby. Quick toont meer agressie en wil snel ‘zaken doen’. Dat blijkt wel als na twee minuten gescoord wordt en dat is niet eens de eerste kans. Het spervuur aan kansen weet Soest ternauwernood te overleven. De schade blijft beperkt tot twee tegendoelpunten. Aan het einde van de eerste helft kunnen ‘de Blauwe Leeuwen’ eindelijk wat terugdoen. Nadat Meme Dore Aminata al een flinke kans heeft laten liggen, is het in de 39ste minuut wel raak. Een voorzet van Dani Schmitz wordt door de aanvoerder van Quick met een fraaie boogbal over zijn eigen keeper gekopt.

Het presentje werkt als doping voor het wakkergeschud SO Soest. De ploeg ruikt de gelijkmaker en gaat op jacht naar de tweede treffer om zo, nog voor de rust, de opgelopen schade te herstellen. Dat lukt, want in de 45ste minuut torent Marouane Ghaddari hoog boven iedereen uit en kopt hij de feilloze corner van Niels van der Plaats hoog in de touwen.

Soest gaat als morele winnaar de kleedkamers in en dat is in de tweede helft te merken. Duels worden nu wel gewonnen en de tegenstander wordt ter hoogte van de 16-meter prima afgestopt. Voorin worden de ruimtes prima benut en het is prettig om te constateren dat de de voorhoede met Niels van der Plaats, Marouane Ghaddari en Dani Schmitz beter op elkaar afgestemd raakt.

In de 55ste minuut komt Soest op voorsprong. Bas Tullemans zet de aanval op en zet Niels vrij voor de keeper. Zijn diagonaal schot verdwijnt fraai in het doel. De voorsprong wordt collectief gevierd. Gedurende het restant van de tweede helft weet Soest de voorsprong te consolideren en krijgt het, onder meer via Marouane, kansen om de score uit te breiden. Doordat dit niet lukt blijft het spannend, maar de zege komt niet meer in gevaar.

Prima overwinning uiteindelijk. Zwak starten, maar alsnog winnen. Door het verrassende verlies van SDZ tegen FC Weesp (1-0) staat SO Soest nu alleen op kop. Dat biedt perspectieven voor de eerste periodetitel. Komende zondag wacht Roda’23 in een thuiswedstrijd.

Opstelling SO Soest: Jaime Hensen, Jorney Kappenberg, Wouter de Zoete, Gido de Hiep, Nico Safarov; Meme Dore Aminata (71. Jim van den Berg), Bas Tullemans, Milan van Wincoop, Niels van der Plaats, Marouane Ghaddari, Dani Schmitz

02. 1-0

26. 2-0

39. 2-1 (e.d.)

45. 2-2 Marouane Ghaddari

55. 2-3 Niels van der Plaats

Geef een reactie