• U bent ingelogd als:

Kletsnatte derby kent geen winnaar

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

VV Maarssen 1 en OSM 1 hebben in een sportieve, maar matige derby de punten eerlijk verdeeld. Daar schoten beide ploegen niet veel mee op. VV Maarssen blijft door het gelijkspel steken op een zevende plek en nog net in het linkerrijtje. OSM blijft twee punten onder Maarssen staan.

Op een druk Sportpark Daalseweide viel er één grote verrassing te ontdekken in de beginopstelling van VV Maarssen, want het doel werd verdedigd door de 16-jarige Shane van Zanten, normaal uitkomend in JO17-1 en één van de vele talenten uit de jeugdopleiding van VV Maarssen. Shane kende een prima debuut, keepte attent bij een paar te korte terugspeelballen en bleef rustig bij een aantal gevaarlijke situaties voor de goal. Omdat ook youngsters Jesse Witlox en Ronald Wielinga in de basis startten, speelde Maarssen met een piepjong elftal tegen het ervaren OSM.

De eerste helft had OSM een licht veldoverwicht en met name centraal op het middenveld had Maarssen moeite om de Maarssenbroekers tegen te houden. De momenten voor de goal waren op één hand te tellen en de goal van OSM kwam dan ook niet tot stand uit een uitgespeelde aanval, maar uit een corner, die prima werd teruggelegd en buiten het bereik van keeper Van Zanten werd binnengeschoten. VV Maarssen was niet aangeslagen en ging direct op zoek naar de gelijkmaker. Een snelle aanval over rechts belandde via Sven Eggermont bij de opstomende Jantijn Augustin, die een fijne voorzet afleverde bij de tweede paal, waar spits Ronald Wielinga stijlvol binnenkopte. Na deze verdiende 1-1 ging Maarssen op jacht naar de voorsprong, maar OSM haalde zonder verdere kleerscheuren de rust.

Met Tim Noltes aan Maarssenkant voor Jordi Kreuger begon het tweede bedrijf. Een enorme stortbui aan het begin van de tweede helft verjoeg het talrijke publiek naar de volle tribune en op een steeds zwaarder wordend veld werden de duels feller en golfde het spel op en neer. OSM oogde gevaarlijker en was een paar keer dreigend voor het Maarssense doel, maar dit leverde geen doelpunt op. Beide ploegen speelden voor de overwinning en VV Maarssen bracht de fysiek sterke Bob van Tricht en Sven van Vuuren in. Een schot van Van Vuuren ging net over, maar de grootste kans was voor spits Wielinga. Nadat keeper Brilleman van OSM al uitgespeeld was, werd de bal teruggelegd op de rand van het penaltygebied, het schot van Wielinga was geplaatst en tussen de palen, maar aanvoerder Stofmeel van OSM kon de bal van de doellijn wegwerken. Dichterbij een overwinning kwam Maarssen niet en dit was misschien ook teveel van het goede geweest. Kletsnat werd de wedstrijd kort na deze kans beëindigd met de 1-1 op het scorebord.